HS: Yksi lähti jälleen Finavian hallituksesta

Finavia_sign_2Finavian hallitukseen jäi enää kolme jäsentä, kun Pirkko Salminen jätti hallituspaikkansa 16. joulukuuta. Syksyn aikana Finavian hallituksesta on lähtenyt jo neljä jäsentä, kertoo Helsingin Sanomat. Edellinen lähtijä oli hallituksen puheenjohtaja.

Finavian hallituksessa vuodesta 2012 lähtien istunut Pirkko Salminen ei kommentoinut eronsa syytä Helsingin Sanomille. Paikkansa 4. joulukuuta jättänyt hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi puolestaan kommentoi eronsa syyksi "hyvän hallintotavan vastaisen" omistajaohjauksen. Finavia kiistiä syytteet tuoreeltaan.

Finavian hallituksessa edelleen olevat kolme jäsentä ovat hallituksen varapuheenjohtaja Juha Häkkinen, joka toimii toistaiseksi myös hallituksen puheenjohtajana. Muut jäsenet ovat entinen liikenne- ja viestintäministeriön kehittämisyksikön päällikkö Mika Mäkilä ja Finavian henkilöstöä edustava Airport Control Center 

Riitta Tiuraniemen seuraajaksi hallituksen puheenjohtan paikalle valittiin aiemmin mm. Finnairin hallituksen puheenjohtaja toiminut Harri Sailas. Hän aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta 2016.

HS: Taas yllätyslähtö Finaviasta – valtionyhtiön hallitus on pienentynyt alle puoleen syksyn aikana

Lue myös: