HSL parantaa junalippujen saatavavuutta Helsinki-Vantaalla - myös opastusta parannetaan

EFHK_liukuportaat_1HSL lupaa helpotusta Helsinki-Vantaan lentoaseman junalippujen lippunmyyntiin. Lentoasemalle tuodaan lisää automaatteja ja paikalle on jo saapunut lippujen myyjä, joka myös opastaa matkailijoita. HSL muistuttaa, että tarjolla on automaattien lisäksi useita ostopaikkoja. Tietoisuutta näiden myyntipisteiden osalta tullaan parantamaan.

Helsingin Seudun Liikenne (HSL) tuo lentoasemalla vielä kuluvan viikon aikana kaksi uutta lipunmyyntiautomaattia. Ne ovat vastaavia kuin juna-asemille toimitetut automaatit. Finavia on valmiina tukemaan toimintaa ja tuo paikalle tarvittavat sähköistykset.

Ensimmäiset kaksi automaattia tulevat terminaalin yhdyskäytävällä olemassaolevien automaattien läheisyyteen. Sunnitteilla on tuoda lentoasemalla vielä lisää automaatteja.

"Paikalle on tullut tänään myös HSL:n lipunmyyjä, joka toimii automaattien läheisyydessä terminaalien yhdyskäytävällä. Lipunmyynnin lisäksi hän havainnoi mahdollisia ongelmakohtia sekä opastaa matkustajia, jotta pitkiltä jonotuksilta vältytäisiin", kertoo HSL:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas Lentoposti.fi:lle.

"Näin toimitaan ainakin elokuun loppuun saakka. Myyjä on nykysuunnitelman mukaan paikalla kello 12-19 mutta olemme valmiit myös muutoksiin jos tarve ilmenee"

EFHK_liukuportaat_4"Finavia on valmis parantamaan opastusta ja tuemme uusien automaattien asennusta", kertoo Annika Kåla Finavian viestinnästä Lentopostille.

Finavia pyrkii kiinittämään huomiota erityisesti juuri matkaketjujen toimivuuteen ja kehittämiseen Helsinki-Vantaalla. Lentoaseman matkustajamäärät ovat kuukausi- ja vuositasolla kovassa kasvussa. Sujuva matkustuskokemus on avainasemassa.

Helsingin Sanomien esiin nostamat pitkät jonotusajan Helsinki-Vantaan junalippujenmyyntiautomaateilla ovat monen asian summa.

HSL lopetti lipunmyynnin junissa 19. kesäkuuta 2017. Muutoksen jälkeen lentoasemalla oli lipunmyyjiä mutta kokeilu päätettiin lyhyeen, koska myynti sujui verkkaisesti. Matkustajat siirtyivät ostamaan lippuja automaateilta.

Kesälomat toivat Helsinki-Vantaalle lisää matkustajia ja mm. Keski-Euroopan loma-ajat ovat tuoneet paikalle matkustajia, joille ympäristö ei ole tuttu. Lisäksi kyse on myös ongelmista opasteiden kanssa, sillä lentoasemalla on automaatien lisäksi useita muita junalippujen myyntipisteitä. Tietoisuus niistä ei siis ole kohdallaan.

HSL:n lippuja voi ostaa myös kaikista VR:n automaateista Kehäradan juniin, mitä matkustajat eivät aina heti huomaa. Yksi HSL-lippuautomaatti löytyy myös terminaalin T1 bussipysäkkialueelta laiturilta 12 ja toinen matkatavara-aulasta.

Myös lentoaseman WHSmith-kioskit, R-kioski, lentoaseman Alepa sekä tuloaulan 2A turisti-info myyvät HSL:n lippuja. Kaikkiaan lentoasemalta löytyy 9 lipunmyyntipistettä.

HS: Kehäradan lipunmyynti on ajoittain ruuhkautunut Helsinki-Vantaalla – ”Oli säälittävää nähdä turhautuneet ulkomaalaiset ja kärsimättömät suomalaiset yhden lippuautomaatin edessä”

Lue myös: