Huoltotoimet sujuvat tehokkaammin tablet-koneiden avustuksella

airberlin_tailAirberlin technik GmbH, airberlin groupin sisällä toimiva ilmailutekninen palveluyksikkö, ottaa vastaisuudessa taulutietokoneet käyttöön lentokoneiden huoltotehtävissä Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Dokumentointiraportit voidaan laatia siten jo lentokonetta huollettaessa.

Tähän asti teknikot ovat joutuneet siirtämään raporttinsa huollon jälkeen päätoimistossa sijaitsevaan tietokonejärjestelmään. Tableteilla huoltotoimenpiteet voidaan dokumentoida nyt reaaliajassa, ja ne takaavat siten yhä tehokkaamman huoltoprosessin lentoliikenteessä. Airberlin technik on varustamassa tableteilla parhaillaan Münchenin ja Berliinin Tegelin lentoasemia.

Lisäksi teknikot hyötyvät tabletin käytössä nopeasta ohjeiden hausta ja suorasta pääsystä varastotilanteen tarkistukseen paikan päällä. Tähän asti dokumentointilomakkeet ja paksut käyttöohjeet on täytynyt raahata lentokoneeseen mukaan ja varastotilanteen on voinut tarkistaa vain toimistosta käsin. Taulutietokoneiden käyttö säästää myös huomattavasti aikaa.

”Taulutietokoneiden käytön ansiosta huoltotyömme sujuu yhä tehokkaammin. Tämän lisäksi ne helpottavat teknikoiden työskentelyä, kun he pääsevät käsiksi kaikkiin tärkeisiin tieto- ja dokumentointijärjestelmiin. Tabletit ja digitalisoiminen säästävät samalla myös varoja“, sanoo Marco Ciomperlik, Airberlin technik GmbH:n toimitusjohtaja.

Ensimmäisessä vaiheessa, vuoden 2012 loppuun mennessä, Airberlin technik GmbH varustaa taulutietokoneilla kaikki työntekijät, jotka toimivat linjahuollossa saksankielisellä alueella kaikissa pienissä ja keskisuurissa huoltotoimenpiteissä. Seuraavassa vaiheessa kannettavat tietokoneet tulevat myös airberlin technikin perushuoltoon, kaikkiin isompiin korjaustöihin Düsseldorfiin ja Müncheniin. Koska tableteilla pääsee nykyisiin verkkojärjestelmiin, teknikot eivät tarvitse erityistä koulutusta tämän uuden dokumentointijärjestelmän käytössä.