IAG osti Air Europan - kauppahinta miljardi euroa

EC-JZL_010719Lentoyhtiöryhmittymä International Consolidated Airlines Group (IAG) osti lentoyhtiö Air Europan siipiensä suojaan miljardilla eurolla. IAG pääsee entistä paremmin mukaan Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen markkinoille.

IAG ja Globalia ovat solmineet kaupan, jonka myötä IAG:n kokonana omistama tytäryhtiö Iberia ostaa kokonaan Air Europan. Kauppahinta oli miljardi euroa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla, kun tarvittavat hyväksynnät on saatu.

Air Europa -hankinnan myötä IAG:n Madridin hubi kasvaa haastamaan muut neljä Euroopan suurta lentoliikenteen solmukohtaa eli Amsterdamin, Frankfurtin, Lontoon Heathrow:n ja Pariisin Charles de Gaullen.

Air Europa on Espanjan suurin yksityinen lentoyhtiö, joka lentää kotimaan lentojen lisäksi kansainvälisillä reiteillä kaikkiaan 69 kohteeseen. Kaukolentoja se oeproi Latinalaiseen Amerikkaan, Yhdysvaltoihin, Karibialle ja Pohjois-Afrikkaan.

Vuonna 2018 Air Europa teki 2,1 miljardin euron liikevaihdon ja 100 miljoonan euron tuloksen. Yhtiö kuljetti 66 lentokoneen laivastolla vuoden 2018 aikana noin 11,8 miljoonaa matkustajaa.

IAG:hen kuuluvat British Airways, Iberia, Vueling ja Aer Lingus. Yksi lentoyhtiöryhmittymän omistajista on myös Qatar Airways.