IL: Poliiseilla konepistoolit esillä Helsinki-Vantaalla ainakin pääsiäisen ajan

Heckler_&_Koch_MP5-SamuliSilvennoinenHelsinki-Vantaan lentoasemalla partioivat poliisit kantavat konepistoolejaan näkyvillä ainakin pääsiäisen ajan, uutisoi Iltalehti. Maaliskuun lopussa kerrottiin, että partiot on aseistettu konepistooleilla, mutta ne pidetään piilossa repuissa.

Lehden mukaan osalla terminaaleissa partioivista poliiseista on keskiviikkoaamusta asti ollut konepistoolit näkyvästi esillä. Tämä on tuttua maailmalta monilta suurilta kansainvälisiltä lentoasemilta.

Poliisi_T2_HELItä-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan aseiden esillä pidolla lisätään suorituskykyä. Takana ei ole mitään yhtä uhkatekijää, vaan muutos on seurausta tapahtumista maailmalla.

Järjestely kestää ainakin yli pääsiäisen. Jatkosta päätetään myöhemmin. Tänään matkustajat suhtautuivat aseiden esillä oloon rauhallisesti, kertoo poliisi Iltalehdelle.

Suomessa poliisilla on käytössään mm. teleskooppiperäisiä 9 mm Heckler & Koch MP5 -konepistooleja (otsikkokuvassa). Versiosta riippuen ne ovat itselataavia ns. puoliautomaatteja tai sarjatulta ampuvia. T.T.

Iltalehden uutinen

Lue myös: