Intialainen Kingfisher Airlines vakuuttaa jatkavansa lentojaan vaikeuksista huolimatta

KingfisherTaloudellisiin vaikeuksiin ajautunut intialainen Kingfisher Airlines tiedotti 4. maaliskuuta jatkavansa lentojaan. Näin siitä huolimatta, että viranomaiset ovat jäädyttäneet yhtiön tilejä ja osa lentäjistä on irtisanoutunut palkkasaatavien takia. Tiedotteen mukaan yhtiön johtaja (CEO) Sanjay Aggarwal tapasi lentäjien edustajia ja vetosi heitä jatkamaan tehtävissään.

Kuukausia ongelmissa olleen Kingfisherin kerrotaan neuvottelevan veroviranomaisten kanssa tiliensä vapauttamisesta, jotta palkanmaksut voisivat jatkua. Yhtiön toimilupa saatetaan väliaikaisesti hyllyttää, mikäli asioita ei saada järjestykseen.

Vaikeuksien takia Kingfisher on vähentänyt lentojaan ja käytössä olevia koneita. Lentäjien ohella myös osa teknisestä henkilökunnasta on kieltäytynyt työskentelemästä.

Kingfisher Airlines on perustettu 2003 ja aloitti lennot toukokuussa 2005. Yhtiöllä on ATR42 ja ATR72 -potkuriturbiinikoneita sekä Airbus A320 sekä A330 -suihkukoneita.

Yhtiön pääomistaja on United Breweries Group, jonka panimot tuottavat mm. Kingfisher-olutta. Sen markkinaosuus Intiassa on yli 36 prosenttia.

Kingfisher Airlines on Finnairin yhteistyökumppani Intiassa. Se on myös ehdolla OneWorld-allianssin jäseneksi. Finnair tiedotti yhtiöiden välisestä yhteistyöstä keväällä 2011. Kingfisherin lennoilla voi mm. kerätä Finnairin Plus-pisteitä.