IS: Helsinki-Vantaan Via Spa -kylpylä lopetti

Finnair+Spa+&+Saunas_loAloittaessaan suurta huomiota saanut Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijainnut Finnairin innovatiivinen Via Spa -kylpylä on helmikuussa lopettanut toimintansa, kertoo Ilta-Sanomat. Kylpylä avautui Via Loungen yhteydessä uusimmassa Non-Schengen -terminaalin laajennuksessa joulukuussa 2009.

Loungen ja kylpylän tavoitteena oli tarjota ainutlaatuisia hyvinvointi- ja mukavuuspalveluita etenkin Finnairin Eurooppa-Aasia-liikenteen vaihtomatkustajille. Nyt Via Loungea laajennetaan vapautuviin tiloihin

Kylpylässä oli neljä erilaista saunaa. Perinteisen suomalaisen version ohella tarjolla oli havu- ja kivisauna Alpeilta saksalaisen Paul Haslauerin konseptin mukaisesti. Myös höyrysaunaan pääsi halutessaan. Mineraalivesiallas tarjosi viilennystä (kuvassa).

Finnair kertoi avajaistiedotteessaan 10.12.2009: "Kokoluokaltaan ja ympäristöltään Via Spa on ainutkertainen kokonaisuus, joka tarjoaa uuden sukupolven mukaisia, luonnonmukaisuutta painottavia hoitoja. Kaikki kylpylän tuotteet ovat puhtaasti orgaanisesti valmistettuja.

Erityispalveluihin lukeutuvat erityisesti lentoja vaihtaville asiakkaille suunnitellut lyhythoidot tarkoitukseen sopivissa hoitohuoneissa sekä kylmävesi-kahluuallas ja mineraalivesiallas lievittämään matkarasitusta ja aikaerovaikutuksia."

Vaikka kylpylä herätti suurta kiinnostusta, Ilta-Sanomien mukaan sinne ei kuitenkaan riittänyt niin paljon matkustajia, että toiminta erityisesti lyhyitä vaihtoaikoja tarjoavalla Helsinki-Vantaalla olisi muodostunut kannattavaksi.

Finnairin parhaille kanta-asiakkaille Via Spa oli ilmainen, muille se maksoi 45 euroa. T.T.

Ilta-Sanomien artikkeli.