Itämeren valtiot jälleen lentoturvallisuuskokoukseen Suomeen

trafi_logoLiikenteen turvallisuusvirasto Trafi isännöi jälleen Itämeren alueen lentoturvallisuuden asiantuntijakokousta. Helsingissä 31.5.–1.6.2017 järjestettävä toinen Itämeren alueen lentoturvallisuutta käsittelevä asiantuntijakokous toteutetaan yhteistyössä kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n kanssa.

Nyt järjestettävä kokous on jatkoa edelliseen maaliskuiseen tapaamisen, jolloin Itämeren lentoturvallisuuden asiantuntijat kokoustivat myös Helsingissä.

Kokouksessa jatketaan edellisessä asiantuntijakokouksessa sovittujen toimenpiteiden viimeistelyä, kuten hyvän ilmailutavan mukaisten toimintamenetelmien kokoamista ja julkaisemista.

Kokouksessa jatketaan myös keskustelua transpondereista, joiden käytöstä osallistujilla oli yhteneväinen näkemys lentoturvallisuutta ennestään parantavana elementtinä.

Paikalle on kutsuttu viimekertaiseen tapaan Itämeren rantavaltioiden eli Latvian, Liettuan, Puolan, Ruotsin, Saksan, Tanskan, Venäjän ja Viron lisäksi NATO, Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA ja Euroopan lennonvarmistusjärjestö Eurocontrol.

Lue myös: