Itsenäisyyspäivänä Helsingin ylle yleisilmailua ja dronetoimintaa koskeva lentokieltoalue

EFR425(Pävittynyt 4.12) Helsingin keskustan ylle muodostetaan itsenäisyyspäivän 6. joulukuuta 2018 ajaksi lentokieltoalue, joka koskee yleisilmailua sekä drone- ja lennokkitoimintaa. Rajoitusalueella halutaan turvata itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia.
 
Helsingin keskustan ylle luodun EFR425 -rajoitusalueen osalta ilmatilan käyttörajoitus koskee vain yleisilmailua, RPAS-, drone- ja lennokkitoimintaa. Tilapäisen rajoitusalueen sisäpuolelle jää Helsingin keskustan lisäksi mm. Katajanokka, Kruununhaka, Töölö, Ruoholahti, Länsisatama ja Hernesaari.
 
Kyseinen rajoitusalue kieltää ilmailutoiminan maan pinnalta 3100 jalan eli reilun 900 metrin korkeuteen saakka<--break- />. Rajoitus koskee vain yleisilmailua, RPAS-, drone- ja lennokkitoimintaa ja se astuu voimaan 6.12.2018 kello 10.00 alkaen. Voimassaolo päättyy itsenäisyyspäivän iltana kello 24.00 Suomen aikaa.
 
Viranomaisilla on alueella vilkasta ilmailutoimintaa, ja rajoituksen noudattamista valvotaan tarkoin. Alan toimijoilta ja harrastajilta toivotaan ymmärrystä asiassa.
 
Asetetut rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.
 
Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eikä lentoja jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.
 
Päivitys 4.12: Lisätty tieto viranomaisten vilkkaasta ilmailutoiminnasta.