Jälleen sotilastaitolento-onnettomuus: Venäjän Ritarien Su-27 tuhoutui, ohjaaja menehtyi

Victory_day_groups_kremlinruSotilastaitolento-osastoilla on ollut musta viikko. Kesäkuun 4. päivä sekä Thunderbirdsien että Blue Angelsien kone tuhoutui onnettomuudessa Yhdysvalloisa. Tänään oli vuorossa Suhoj Su-27 -hävittäjillä lentävä Venäjän Ritarit -osasto. Yksi sen koneista syöksyi maahan noin 30 kilometriä Moskovasta. Ohjaaja menehtyi turmassa.

Su-27 syöksyi metsäiseen maastoon ja tuhoutui totaalisesti. Ohjaaja ei ilmeisesti ehtinyt käyttää heittoistuintaan. Joidenkin tietojen mukaan hän olisi pyrkinyt välttämään asuttua aluetta.

Venäjän Ritarit osallistui torstaina lentäjämuistomerkin vihkiäistilaisuuteen Asukinossa. Mukana oli kuusi konetta. Onnettomuus tapahtui esityksen jälkeen.

Otsikkokuvassa neljä Venäjän Ritarien Su-27 -konetta (siniset) yhdessä MiG-29-kalustolla lentävän Pääskyt-ryhmän kanssa voiton päivän paraatissa vuonna 2015.

Viime viikon torstaina Yhdysvaltain merivoimien Blue Angels -taitolentoryhmän McDonnell Douglas F/A-18 Hornet ja ilmavoimien Thunderbirdsien Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon -hävittäjä syöksyivät maahan. Onnettomuudet sattuivat tunnin sisällä.

F-16:n ohjaaja pelastautui heittoistuimella ja kone päätyi maahan suhteellisen ehjänä. Hornet sen sijaan räjähti tulipalloksi ja ohjaaja menehtyi.

Sotilastaitolento-osastoille sattuu onnettomuuksia aina silloin tällöin. Kolmen turman ryväs vain viikon aikana on poikkeuksellinen tilastosattuma. T.T.

Lue myös: