JAL:n triplaseiska kääntyi Itämereltä Vantaalle (video)

jal777_ylamaki_youtubeJapan Airlinesin Tokiosta Frankfurtiin matkalla ollut Boeing 777-300ER -matkustajakone (JA737J) joutui tiistaina laskeutumaan varakentälle Helsinki-Vantaalle. Syynä oli määränpäässä vallinnut lumisade, joka rajoitti liikennettä. Kone vietti yön kentällä ja jatkoi matkaansa keskiviikkona. YouTubesta löytyy luonnollisesti jo video lentoonlähdöstä.

Japan Airlinesin lento JL407 oli ehtinyt eteläisellä Itämerellä jo Bornholmin saaren tasalle, kun se kääntyi takaisin kohti Helsinki-Vantaata Frankfurtin sään takia. EFHK oli paras vaihtoehto, vaikka sinne pitikin lentää "väärään" suuntaan. JAL:lla on vahva edustus Suomessa tulevan reitinavauksen tiimoilta.

Helsinki-Vantaan liikennettä mm. useilla nopeutetuilla videoilla tallentanut YouTuben Ylamaki-kanava oli paikalla keskiviikkona puolilta päivin, kun rahtiplatalla yönsä viettänyt, divertin tehnyt massiivinen triplaseiska jatkoi matkaansa.

Kuvauspaikkana toimineen TOKE:n näköalaterassin ulkoalue on lumikinosten takia edelleen suljettuna, joten video piti kuvata sisätiloista lasin läpi.

 

JAL:n 777-300ER lähtee Helsinki-Vantaalta: YouTube

Lue myös: