Japanilaiskokki Maezawa jatkaa Finnairin Signature Chef -ohjelmaa

Chef_Finnair-Signature-Menu-by-Rika-MaezawaTokiolainen huippukokki Rika Maezawa jatkaa Finnairin Signature Chef -ohjelmaa, jossa business-luokan asiakkaille tarjotaan nimikkomenu. Nyt tarjolla on ensimmäistä kertaa japanilaisen keittiömestarin suunnittelema nimikkomenu ja luvassa on viisi erilaista ateriakokonaisuutta.

Rika Maezawa on suunnitellut Finnairillle viisi erilaista kausituotteisiin perustuvaa ateriakokonaisuutta. Niistä ensimmäistä tarjoillaan Finnairin business-luokan lennoilla Tokiosta Helsinkiin 7. helmikuuta 2018 lähtien. 

Chef-Maezawa_2”Japanin eri vuodenaikojen kauniit maisemat ilmentyvät näissä aterioissa. Toivon, että voin ruokieni avulla tarjota matkailijoille ainutlaatuisia japanilaisia tunnelmia ja tuoda esiin vuodenaikojen vaihtelua. Käytän sekä japanilaisia että ulkomaisia aineksia, joten maut ovat tuttuja niin japanilaisille kuin ulkomaisillekin asiakkaille”, Rika Maezawa kertoo ruokafilosofiastaan ja Finnairille suunnittelemistaan aterioista. 

 Maezawa avasi ensimmäisen oman ravintolansa Tokioon vuonna 2003 kehitettyään ensin osaamistaan useissa tunnetuissa japanilaisissa ravintoloissa. Hänen ruokafilosofiansa perustuu vahvasti kasviksiin ja japanilaisen kotiruoan kausimakuihin. 

Maezawa hakee inspiraatiota sekä Japanin historiasta, muun muassa Edo-kaudelta vuosilta 1603–1868, että Japanin ulkopuolelta. Hän luo moderneja mutta nostalgisia kasvispainotteisia aterioita, jotka rikkovat perinteisen japanilaisen keittiön rajoja. 

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Rika Maezawan kanssa. Ruoka on tärkeä osa asiakaskokemusta, ja olen varma, että asiakkaamme nauttivat Maezawan japanilaisista kausimauista lennoillamme”, sanoo Finnairin lennon aikana tarjottavasta palvelusta vastaava Maarit Keränen. 

Finnair aloitti Signature Chef -ohjelman vuonna 2013 ja on sen jälkeen työskennellyt useiden arvostettujen kokkien kanssa, jotka ovat luoneet omat nimikkomenunsa Finnairin business-luokan lennoille.