Jari Pöntinen nimitettiin Traficomin ilmailujohtajaksi - uusi organisaatio aloittaa 1. lokakuuta 2024

Jari_PontinenLiikenne- ja viestintävirasto Traficomin uudet liikennemuotojohtajat on valittu 1. lokakuuta 2024 aloittavaan organisaatioon. Ilmailujohtajaksi on nimitetty Jari Pöntinen. Liikennemuotojohtajat vastaavat ilmailuun, merenkulkuun sekä raideliikenteeseen ja tieinfrastruktuuriin liittyvistä asioista.

Traficomin ilmailujohtajana aloittaa Jari Pöntinen, merenkulkujohtajana Sanna Sonninen ja maaliikennejohtajana Heidi Niemimuukko.

"Uudet liikennemuotojohtajamme vastaavat oman kokonaisuutensa strategisesta ja tuloksellisesta johtamisesta ja kehittämisestä. He tulevat olemaan aktiivisia yhteiskunnallisia keskustelijoita, joka nostavat sektoriinsa liittyviä teemoja esille julkiseen keskusteluun ja kokoavat yhteen toimijakenttää", sanoi pääjohtaja Jarkko Saarimäki.

Ilmailujohtajaksi valittu Jari Pöntinen siirtyy tehtävään Traficomin ilmailusta vastaavan johtajan tehtävästä. Hän on työskennellyt julkishallinnossa Traficomissa ja sen edeltäjävirastossa Trafissa pääsääntöisesti ilmailuun liittyvissä tehtävissä.

Aiempaa työkokemusta Pöntisellä on myös lentoyhtiöistä sekä liikennelentäjänä että erilaisista johto- ja asiantuntijatehtävistä. Koulutukseltaan hän on sekä diplomi-insinööri että liikennelentäjä.

Traficom_sign Traficomin organisaatio uudistuu 1. lokakuuta 2024. Uudistuksen tavoitteena on selkeyttää organisaatiota niin johtamisen kuin asiakokonaisuuksien osalta. Tavoitteena on pystyä palvelemaan asiakkaita entistä paremmin sekä tehostamaan viraston toimintaa.