Ju-Air perui Junkers Ju 52 -koneen osallistumisen Kaivopuiston lentonäytökseen

Ju52_4kpl_JUAIRSveitsilänen Ju-air perui osallistumisensa Helsingin Kaivopuiston lentonäytökseen. Samalla peruuntui myös mahdollisuus nostalgiseen lentomatkaan historiallisella koneella. Peruutuksesta huolimatta näytösorganisaatiolta on luvassa vielä useita merkittäviä julkistuksia osallistujista.

Sveitsiläinen JU-AIR on kapasiteettiongelmiinsa vedoten yllättäen perunut JU-52 lentokoneensa vierailun Kaivopuiston kesäkuiseen lentonäytökseen. Koneen Suomeen saapumiseen liittyvien lentojen yksityiskohtien suunnittelu oli jo hyvässä vauhdissa. 

"Ju-air ilmoitti peruutuksesta meille odottamatta sähköpostitse perjantaina 17. helmikuuta" ,  kertoo Suomen Ilmailumuseon johtaja Markku Kyyrönen Lentoposti.fi:lle.

JU52_OH-ALK

Ilmailumuseo pahoittele alustavia matkavarauksia tehneille aiheutunutta mielipahaa.

"Jo mainostettuun nostalgiamatkaan oli erittäin hyvin kiinnostuneita", harmittelee Kyyrönen osallistumisen peruuntumista.

Ju-air:lla on ollut aiemmin neljä lentävää Junkers Ju 52 -konetta mutta yksi niistä on ollut jo jonkin aikaa sijoitettuna Saksan Mönchengladbachiin. Operaattorilla on enää kolme lentää koneyksilöä.

Kaivari_2017_1Kaivopuiston lentonäytöksellä juhlistetaan satavuotiasta Suomea perjantai-iltana 9. kesäkuuta 2017. Tapahtuma on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Kyseessä on näyttävä suurtapahtuma, joka on voittoa tavoittelematon, maksuton ja avoin kaikille.

Kaivari_2017_1Maalle, merelle ja ilmaan levittäytyvä Kaivopuiston lentonäytös noussee Suomi 100-juhlavuoden suurimmaksi yksittäiseksi tapahtumaksi. Paikalle odotetaan jopa yli 100 000 katsojaa.

Kaivari Airshown ohjelmaa julkistetaan tarkemmin kevään edetessä. Näytöksessä esitellään kotimaisen ilmailun historiaa klassikoista nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Lue myös: