Jyväskylän lentoaseman kiitotien peruskorjauksen yhteydessä löytyi kaksi betonipommia

JYV_kiitotie_30kynnysJyväskylän lentoasemalla on parhaillaan käynnissä kiitotien peruskorjaus, jonka kaivuutöiden  yhteydessä löydettiin tiistaina 19. toukokuuta kaksi harjoituspommia. Löydäkset olivat niin sanottuja betonipommeja, jotka eivät sisällä räjähteitä. Tilanteesta ei siten aiheutunut vaaraa ulkopuolisille.

Harjoituspommit löydettiin Ilmasotakoulun hallinta-alueella rullaustien läheisyydestä.  Puolustusvoimat suorittivat raivauksen ja harjoituspommit on viety hävitettäväksi Räjähdekeskukseen.

Jyv_ilmasotakouluTapahtumalla ei ollut vaikutusta lentotoimintaan, sillä koronaviruspandemian takia Jyväskylän lentoasemalle ei ole tällä hetkellä lainkaan säännöllistä aikataulun mukaista lentoliikennettä.

Normaaliaikana Jyväskylän lentoasemalla on vuosittain yli 70 000 matkustajaa. ja matkustajalentoliikenne sieltä suuntautuu Helsinki-Vantaan lisäksi etelän lomakohteisiin. Jyväskylän lentokentällä sijaitsee Puolustusvoimien Ilmasotakoulu.

Työt Jyväskylän lentoaseman kiitotien peruskorjauksen osalta käynnistyivät toukokuussa ja ne jatkuvat vaiheittain 3-4 kuukauden ajan. Suurimmat työvaiheet on ajoitettu heinä-elokuulle.

Jyv_terminaaliLentoasemalla on päällystystöiden aikana käytössä 21.5.-16.7.2020 välisenä aikana tilapäinen kiitotie 12/30C. Sen pituus on 1700 metriä. Lentoasema on kokonaan suljettuna lentoliikenteeltä 3.7. - 16.8.2020 välisenä aikana. Kiitotie ei tuolloin ole lainkaan käytettävissä.

Remontin aikana päällystetään uudelleen 2601 metriä pitkä kiitotie 12/30 sekä asemataso. Samalla uudistetaan myös lentoaseman sähköverkkoa ja ILS-tarkkuusmittarilähestymisjärjestelmä.

Lue myös: