Kahden Cessna Caravan -koneen siivenkärjet vaurioituivat rullauskolarissa Utissa

Caravan_OHDZFUtin Lennon Cessna 208 Caravan I -potkuriturbiinikone OH-SIS-kone oli lauantaina 2. huhtikuuta rullaamassa hiljaisella vauhdilla lastauspaikalta kohti kiitotietä. Sen siipi osui pysäköityyn Skydive Finlandin Cessna 208B Grand Caravan -koneeseen (OH-DZF).

Tilanteessa molempien koneiden siiven kärkiosat vaurioituivat. Kolari johtui inhimillisestä arviointivirheestä. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

OH-SIS (kuvassa alla) oli käytössä hyppytoiminnassa. Lauantaina Utin lentokentällä (EFUT) oli meneillään Skydive Finlandin hyppykauden avajaispäivä.

Paikallaan olleen DZF:n vasemman siiven siiveke vaurioitui. SIS:n oikean siiven johtoreuna kolhiintui myös kolarissa. Kuvia vaurioista: FlightForum

cessnacaravan_ohsis_harrikoskinen_flyfinlandfiKahden Cessna Caravanin vauriot tutkitaan tarkemmin ensi viikolla. Sen jälkeen voidaan kertoa tarkempaa tietoa korjausaikatauluista kummankin koneen osalta.

Caravanit pyritään luonnollisesti korjaamaan uudelleen lentokelpoisiksi mahdollisimman pian. Skydive Finland kertoo tiedottavansa heti, kun aiheesta on lisää kerrottavaa.

Kummassakin Cessna Caravanissa on erikoisvarustus hyppykäyttöön. Siihen kuuluu mm. spottaamisessa eli hyppypaikan määrityksessä auttava läpinäkyvä liukuovi (otsikkokuvassa se on puoliksi avoimena).

Lisäksi koneissa on ilmavirranohjaimia sekä astinlautoja ja tartuntakahvoja hyppyyn valmistautuville ja ulkopuolelle roikkumaan kiipeäville hyppääjille.

Cessna 208 Caravan teki ensilentonsa vuonna 1982. Uudempi 208B Grand Caravan on koneen pidennetty versio.T.T.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja:

DZF = 208B = Grand Caravan
SIS = 208 = Caravan