Kaksi uutta teosta julkistettiin Ilmailumuseon kirjallisuuspäivillä

IlmailumuseoSuomen Ilmailumuseon kevätkauden avasi perinteinen kirjallisuuspäivä. Kirjahuutokaupan ja myyntipöytien ohella tilaisuudessa esiteltiin kaksi uutta suomalaista ilmailuteosta. Kauniista kevätpäivästä huolimatta paikalle saapui mukavasti yleisöä.

Ilmailumuseo järjestää kirjallisuuspäivän keväällä ja syksyllä. Siihen kuuluvat oleellisesti alan harrastajien myyntipöydät, joilta voi tehdä löytöjä oman kirjastonsa täydennykseksi. Huutokaupassa oli tarjolla tällä kertaa 183 teosta.

Lisäksi paikalla on ilmailukustantajia, tänä vuonna valikoimaansa esittelivät Apali ja Koala Kustannus. Alan erikoismyymälä Aviation Shop osallistui luonnollisesti tapahtumaan. Myynnissä oli myös Sture Gripenbergin ilmailuaiheisten taideteosten vedoksia.

Apalilta ilmestyi sopivasti kirjallisuuspäivän alla Kyösti Partosen de Havilland Vampire Suomen Ilmavoimissa. Julkistus sopi mainiosti myös konetyypin jokin aikaa sitten vietettyihin 50-vuotisjuhliin Suomessa.

hansastahornetiinTeos kertoo yksityiskohtaisesti Vampiren vaiheet Ilmavoimissa sekä koneen kehityshistorian eri muunnoksineen. Kirjassa kuvataan laajasti myös suihkumoottorin varhaista kehitystä ja kypsymistä käyttökelpoiseksi lentokoneen voimalaitteeksi. Kuvituksena on käytetty suurelta osin ennen näkemätöntä materiaalia.

Toinen esitelty uutuuskirja oli Ilmavoimien entisen komentajan Heikki Nikusen koostama Lentotekniikkaa Hansasta Hornetiin 1918 - 2008. Nimensä mukaisesti paksu teos kertoo kattavasti Ilmavoimien lentämisen mahdollistavasta taustatyöstä.

Syksyn kirjallisuuspäivä Suomen Ilmailumuseolla järjestetään 9. marraskuuta. ++

 

Lue myös: