Kauhavan lentonäytös siirtyy - tapahtuma pyritään järjestämään elokuussa 2020

Kauhava_kiitotie35Suomen Ilmailuliitto ry:n (SIL) päälentonäytös Kauhava Air Show  siirtyy koronapandemian seurauksena kesäkuulta elokuulle. Tapahtuma pyritään järjestämään 29.-30.8.2020 mikäli pandemia on helpottunut ja viranomaisohjeistus sallii tällaisen tapahtuman toteuttamisen.
Suomen Ilmailuliiton ja Kauhava Air Show -tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimivan Kauhavan Wanhanajan Lentopäivät ry:n (KWL) oli määrä järjestää lentonäytös Kauhavan lentokentällä 13.-14. kesäkuuta 2020.

Vallitsevan Covid-19 -pandemiatilanteen vuoksi valtioneuvosto on määrännyt rajoituksia yhteiskunnan toimintoihin. Lentonäytöksen järjestäjä noudattaa näitä ohjeistuksia, jotka nyt ulottuvat toukokuun loppuun saakka.

Uusien tietojen ja pandemiaennusteiden  seurauksena järjestäjä on tehnyt päätöksen siirtää lentonäytöksen ajankohtaa. Järjestäjän mukaan SIL2020 Kauhava Air Show -tapahtumalla on yhteiskunnallista vaikutusta ja siksi tapahtuma siirretään elokuun lopulle.

Kauhava Air Show 2020 toteutetaan 29.-30.8.2020, jos pandemia on siihen mennessä hellittänyt, ja viranomaisohjeistukset järjestämisen sallivat. Uusi päivämäärä on samaan aikaan kuin Ruotsin päälentonäytös Försvarsmaktens Flygdag 2020 järjestetään.

SIL2020 Kauhava Air Show koostuu lentonäytöksestä sekä laajasta maanäyttelystä. Tapahtumassa esittäytyvät ainakin Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen lisäksi lukuiset ilmailuteollisuuden kotimaiset ja kansainväliset yritykset sekä ammatti- ja harrasteilmailun toimijoita. Tämän lisäksi paikalla esittäytyvät mm. Hornet-hävittäjien seuraajakandidaatit omilla näyttelyosastoillaan. Varsinaisia vahvistuksia hävittäjien osallistumisesta lentonäytökseen ei ole saatu ja koronaviruspandemia vaikuttaa myös tähän puoleen.

Koronaviruksen leviämisen seurauksena ympäri maailmaa on luonnollisesti peruttu merkittäviä ilmailutapahtumia ainakin heinäkuuhun 2020 saakka.

 Lue myös: