”Lennolla tapahtuva ruokatarjoilu on tärkeä osa erottuvaa ja yksilöllistä matkustamokokemusta”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Allister Paterson.
Finnair tarjoili Pekka Terävän menukokonaisuuteen kuuluvan alkupala-annoksen yhtiön uuden A321ER Sharklet-koneen siirtolennolla Airbusin Finkerwerderin tehtailta Helsinki-Vantaalle. Maukas alkupala ja sen ohessa tarjoiltu suklaakakku lupaavat hyvää koko ateriauudistuksen osalta. Terävän menukokonaisuuteen kuuluu muun muassa poron ulkofilee, tattipyreetä, uunissa paistettua puikulaperunaa ja luomuohraa. ”Ateriakokonaisuuden suunnittelun lähtökohta oli puhdas suomalainen luonto, ja siinä hyödynnetään suomalaisen luonnon antimia: kauden kasviksia, vihanneksia sekä kotimaista riistaa ja kalaa”, kertoo Pekka Terävä. "Aterioiden raaka-aineiden valinta on tehtävä huolella, sillä ateria on vielä pakattava, jäähdytettävä, toimitettava koneeseen ja lämmitettävä yläilmoissa", kertoo Terävä Finnairin Blue Wings-lehdessä.
”Menu ja käyttämäni raaka-aineet heijastavat intohimoani moderniin aasialaiseen ruokaan”, kertoo Tomi Björck. Björckille haasteita tuotti se, että lentokoneessa annosten viimeistely tuoreilla yrteillä ei ole logistisesti mahdollista kerrotaan Finnairin Blue Wings-lehdessä. Keittiömestareiden ateriakokonaisuuksia täydentävät niihin valitut viinit. Ruoat valmistaa Finnairin yhteistyökumppani LSG Sky Chefs. Lue myös:
|
|||