Kiinalainen leasingyhtiö tilasi 50 Airbus A320 -konetta

A320sharklet_airbusICBC Financial Leasing Co. Ltd. on tilannut Airbusilta 50 A320-perheen lentokonetta: 30 kappaletta nykyistä A320-mallia ja 20 uutta A320neo-versiota. Tilaus on yksi sopimuksista, joita solmittiin Saksan liittokansleri Angela Merkelin Kiinan-vierailun aikana. Kaupan arvo listahinnolla on jopa neljä miljardia dollaria.

Samalla allekirjoitettiin sopimus koneiden kokoonpanosta Kiinassa. Kyseessä on ensimmäinen Airbusin kauppa sen jälkeen, kun kiista hiilidioksidin päästökaupasta alkoi Euroopan ja Kiinan välillä

”Päätimme tilata lisää Airbusin A320-perheen lentokoneita tehostaaksemme kalustoamme ja vastataksemme ilmailun kasvavaan kysyntään Kiinassa, Aasia–Tyynenmeren alueella ja koko maailmassa. Tilaus osoittaa liisausyhtiöiden roolin vahvistuvan ilmailualalla”, ICBC Leasingin hallituksen puheenjohtaja Li Xiaopeng sanoo.

Industrial and Commercial Bank of China Leasing (ICBC) on ensimmäinen kiinalainen asiakas, joka tilaa A320neo-koneita. Heinäkuun 2012 loppuun mennessä kiinalaisilla lentoyhtiöillä oli yli 700 A320-perheen konetta käytössä.