Kiista Airpron matkustamohenkilökunnan työehdoista jatkuu edelleen

Minna_Helle_TEMSovittelu ei tuottanut tulosta Airpron matkustamohenkilökuntaa koskevasssa kiistassa. Valtakunnansovittelija ei tällä hetkellä näe edellytyksiä löytää kiistaan ratkaisua. Työtaistelutoimet edelleen mahdollisia.

"Osapuolet ovat liian kaukana toisistaa eikä kiistaan ole nyt edellyksiä löytää ratkaisua", kommentoi valtakunnansovittelija Minna Helle Twitterissä.

Työntanajaa edustava PALTA sekä Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys kiistelevät Airpon matkustamohenkilökunnan työehdoista. Airpron matkustamohenkilökunnan nykyisen työehtosopimuksen on allekirjoittanut JHL ja Pardia. SLSY:n mukaan Airprolla tulisi noudattaa sen ja PALTA:n välistä yleissitovaa työehtosopimusta.

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY:n lakonuhkat 19. ja 20.5. sekä 28.5. ovat edelleen voimassa.Mahdolliset työtaistelutoimet saattaisivat vaikuttaa TUIfly Nordicin ja Thomas Cookin lentoihin.

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry on matkustamohenkilökunnan etujärjestö, jonka jäsenet ovat suomalaisten ja Suomessa toimivien lentoyhtiöiden lentoemäntiä, stuertteja ja pursereita. He työskentelevät muun muassa Airfix Aviationilla, AirProlla, Air Ålandilla, Blue1:lla, Finnairilla, Flybellä, Jetflitellä ja Norwegianilla.

Lue myös: