Kilpailuviranomaiset hyväksyivät Qantasin ja Emiratesin yhteistyön

Qantas_ja_EmiratesKilpailuviranomaiset ovat antaneet hyväksyntänsä Qantasin ja Emiratesin viisivuotiselle yhteistyösopimukselle. Sopimuksen myötä yhtiöt jakavat lentoja ja tuloja keskenään. Samalla kaksi maailman suurinta A380-laivastoa yhdistyy yhdeksi verkostoksi.

Australian ACCC (Australian Competition and Consumer Commission) sekä Singaporen CCS (Competition Commission of Singapore) ovat hyväksyneet yhtiöiden laajan yhteistyön maaliskuun lopulla. Molemmat yhtiöt jättivät yhteistyöhakemuksen kilpailuviranomaisille syyskuussa 2012. Joulukuussa 2012 kilpailuviranomaiset antoivat väliraportin hakemuksiin ja alustavan luvan viisi vuotiselle yhteistyölle.

Qantas_A380Laaja yhteistyösopimuksen luvataan tuovan asiakkaille saumattoman kansainvälisen ja Australian sisäisen reittiverkoston, laajan kanta-asiakasohjelman sekä maailmanluokan matkustuskokemuksen. Ensimmäisen yhteistyölennon on määrä lähteä Sydneystä Lontooseen 31. maaliskuuta 2013.

Qantasin ja Emiratesin solmima uudenlainen yhteistyömuoto edustaa uutta suuntausta ilmailualalla ja se on paljon enemmän kuin perinteiset yhteistyömuodot. Sopimus pitää sisällään verkostoyhteistyötä hinnoittelun, aikataulutusten ja kapasiteetin osalta sekä tuottojen jakamista.

Laaja verkosto

Emirates_A380_1Qantas ja Emirates tarjoavat asiakkailleen yhden maailman kattavimmista reittiverkostoista. Dubain kautta lennettäessä asiakkaalle on tarjolla 98 viikottaista lentoa A380 ja Boeing 777-koneilla Adelaideen, Brisbaneen, Melbourneen, Perthiin ja Sydneyhin.

Verkosto tarjoaa Dubaista myös yhteydet 65 kohteeseen Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Australiassa kohteita on tarjolla 32.

Yhtiöt operoivat seitsemän päivittäistä A380 lentoa Lontoon Heathrow:lle ja päivittäin Pariisiin, Roomaan, Muncheniin, Amsterdamiin, Manchesteriin sekä Moskovaan. Viikottain tarjolla on kaikkiaan yli 800 lentoa 65 kohteeseen yhdellä välilaskulla Dubaissa. Lentoja Australian ja Dubain välillä on päivittäin neljätoista.

Singaporen osalta lentojen aikataulut muuttuvat ja ne tarjoavat paremmat yhteydet matkustajille. Qantasilla on 35 viikottaista yhteyttä Singaporeen joista 14 on päällekkäistä Emiratesin kanssa.