Qantas palauttaa kansainvälisiä lentoyhteyksiä marraskuussa 2021 - Emirates-yhteistyölle jatkoa

qantas_tails (Päivittynyt klo 21.44) Koronaviruspandemia keskeytti Qantasin kansainväliset operaatiot käytännössä kokonaan, mutta nyt siihen on luvassa vihdoin muutos. Lentoja on pyritty käynnistämään aiemminkin, mutta nyt Australian hallituksen ilmoitettua ennakkotiedon rajojen avaamisesta marraskuussa käynnistää myös Qantas kansainväliset lentonsa 14. marraskuuta 2021 alkaen.

Qantas palauttaa ensimmäisenä kansainvälisiä yhteyksiään Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Lisälentoja on suunniteltu joulukuusta lähtien eri kohteisiin.

Luvassa on viisi viikkovuoroa Sydneystä Darwinin kautta Lontooseen. Qantas ilmoitti 8. lokakuuuta vaihtavansa suorat Euroopan-lennot kulkemaan Darwinin kautta, joka on ollut pandemian aikana Australian maahantulokeskus.

Qantas on sopinut maan hallituksen kanssa lentävänsä lennot Melbournesta ja Sydneystä Darwinin kautta. Melbourne-Darwin-Lontoo reitti alkaa 18. joulukuuta 2021 lähtien ellei jo aiemmin. Lennot operoidaan Darwinin kautta 14. marraskuuta lähtien ainakin huhtikuuhun 2022 saakka, jolloin Lontoo-yhteys on määrä lentää jälleen Perthin kautta.

Edellisten lisäksi Qantas lentää kolme viikkovuoroa Sydneystä Los Angelesiin Boeing 787-9 Dreamlinereilla. Kyseisiä kohteita on haettu eniten Qantasin verkkosivuilta. Lisälentoja on luvassa mikäli kysyntä niin vaatii.

Australian hallitus ei ole vielä vahvistanut missä vaiheessa marraskuuta rajat avataan kansainväliselle matkailulle. Lopullinen lentojen aloituspäivä saattaa siis vielä muuttua suuntaan tai toiseen. Matkustajilleen Qantas tarjoaakin maksutonta muutosoikeutta 31. joulukuuta 2022 saakka.

"Olemme jo myyneet loppuun osan kansainvälisistä lennoistamme joulukuulle ja näemme vahvaa kysyntää Lontoon ja Los Angelesin reiteillä. Olemme luottavaisia lentokysyntään", sanoi Qantasin toimitusjohtaja Alain Joyce.

Matkustajilta vaaditaan kaikilla Qantasin kansainvälisillä lennoilla täyttä covid-19 -rokotesarjaa maan terveysviranomaisen hyväksymillä rokotteilla. Lisäksi matkustajilta vaaditaan negatiivinen PCR-testitulos, joka on otettu aikaisintaan 72 tuntia ennen lähtöä. Lennoilla Australiaan saapuvien matkustajien on toistaiseksi jäätävä seitsemän päivän mittaiseen kotikaranteeniin.

"Alun kysyntäpiikin jälkeen kansainvälisten lentojen kysyntä riippuu vahvasti siitä mitä karanteenivaatimuksille tapahtuu. Muutos seitsemän päivän kotikaranteeniin täysin rokotetuilla ja negatiivisen testitulokseen saaneille matkustajille on merkittävä askel kohti rajoitusten vähentämistä", jatkoi Joyce.

Tässä vaiheessa kaikkien muiden kansainvälisten lentoyhteyksien avaaminen alkaa 18. joulukuuta 2021 alkaen. Lentoja saatetaan kuitenkin lisätä aiemmin mikäli rajoja avataan ja karanteenivaatimukset vähenevät.

Qantas pyrkii yhdessä Emiratesin kanssa palauttamaan kansainvälistä matkailua

Qantas_ja_EmiratesQantas ja Emirates jatkavat vuonna 2013 alkanutta laajaa kymmenvuotista yhteistyösopimustaan viidellä vuodella. Tavoitteena on kasvattaa kansainvälistä toimintaa verkostojen väliselle yhteistyöllä, joka mahdollistaa asiakkaille yhteydet Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Eurooppaan.

Lentoyhtiöillä on kilpailuviranomaisten hyväksyntä yhteishankkeelle maaliskuuhun 2023 saakka. Nyt osapuolet hakevat tälle jatkoa aina vuoteen 2028 saakka. Uusi sopimus pitää sisällään option myös seuraavasta viisivuotiskaudesta.

Yhteistyö hyödyttää pandemian vaikutuksista toipuvia lentoyhtiöitä taloudellisesti. Emiratesin asiakkaille avautuu yhteistyö myötä mahdollisuus lentää yli 55 kohteeseen Australiassa, joihin Emirates ei lennä. Vastaavasti Qantasin asiakkaat voivat lentää Dubaista yli 50 kohteeseen Euroopassa, Lähi-Idässä ja Pohjois-Amerikassa. MH

Päivitys kello 21.44: Lisätty Qantasin ilmoittama tieto Lontoon suorien lentojen operoinnista sittenkin välilaskulla Darwinin kautta.

Lue myös: