KKV hyväksyi Finnairin Norra-yrityskaupan

Norra_operated_byKilpailu- ja kuluttajavirasto on 8. marraskuuta hyväksynyt Nordic Regional Airlines AB:n osakkeita koskevan kaupan, jossa Finnair ostaa 60 % yhtiön osakkeista StaffPoint Holding Oy:ltä ja Kilco Oy:ltä. Finnair on kaupan myötä lentoyhtiö Norran ainoa omistaja.

KKV:n arvion mukaan yrityskauppa ei kilpailulain tarkoittamalla tavalla olennaisesti estä kilpailua Suomen markkinoilla. Viraston selvityksessä ei ilmennyt, että yrityskaupalla olisi haitallisia vaikutuksia lentoliikennemarkkinoihin.

KKV:n suorittaman yrityskauppavalvonnan tavoitteena on turvata markkinoiden kilpailullinen rakenne puuttumalla tarvittaessa etukäteen tehokasta kilpailua olennaisesti estäviin yrityskauppoihin.

Norra ATR 72Finnair lentää reitti- ja kausilentoja Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan sekä tarjoaa lentorahtipalveluja Suomessa ja Baltiassa. Norra toimii Pohjoismaissa, Baltiassa sekä Euroopassa, ja tilikaudella 2016 Norra lensi pääsääntöisesti Finnairin ostoliikennettä.

Norra operoi Finnairin ostoliikennettä 24:lla ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneella ja Embraer E190 -suihkukoneella Finnairin kotimaan- ja Euroopan-reiteillä. Yhtiö toimi aikaisemmin nimellä Flybe Finland Oy.

Ennen yrityskaupan toteutumista Finnair on omistanut 40 prosenttia Norran osakkeista. Nyt hyväksytyn yrityskaupan myötä Finnair hankkii yksinomaisen määräysvallan Norrassa.

Kaupan odotetaan toteutuvan marraskuun 2017 aikana, ja sen myötä Norra siirtyy väliaikaisesti kokonaan Finnairin omistukseen. Finnairin tavoitteena on löytää uusi enemmistöomistaja Norralle. Finnairin mukaan kaupalla ei ole vaikutusta Norran toimintaan eikä henkilöstöön.

Lue myös: