KL: Ensimmäinen lento laskeutui Pyhtään uudelle kentälle

PC-12_EFPRHendell Aviationin Pilatus PC-12 -potkuriturbiinikone laskeutui torstaina 16. marraskuuta ensimmäisenä ilma-aluksena Pyhtään uudelle lentokentälle, kertoo Kauppalehti. Lentopaikka sijaitsee aivan moottoritien vieressä lähellä tuulitunnelistaan tunnettua Sirius Sport -keskusta. Kenttähankkeen takana on Esa Korjula ja Redstone AERO Oy.

Pyhtään kenttä (EFPR eli Pyhtää Redstone) pyrkii korvaamaan Helsinki-Malmin jättämää tyhjiötä Etelä-Suomen ilmailussa. Hanke käynnistyi 2016 ja nyt paikalla on pohjois-etelä -suuntainen 1200 metriä pitkä kiitotie 15-33. Sitä on tarkoitus myöhemmin jatkaa 1800-metriseksi.

Ensilennon tehtnyt OH-WAU laskeutui hiekalle mutta kiitotie päällystetään ensi kesänä. Sille tulee GPS-pohjainen lähestymismenetelmä. Alueelle rakennetaan myös tuhannen neliön lentokonehalli.

"Tavoitteena on tehdä tästä ammatillista lentoliikennettä sekä yleisilmailua palveleva lentokenttä", Korjula kertoo Kauppalehdessä. Hän toivoo paikalle myös lentäviä museokoneita, jotta kentästä muodostuisi kansainvälinen matkailun elämyskohde.

"Kentän ensimmäinen lento tehtiin hieman ex tempore. Hendellin yleensä Euroopassa lentävä Pilatus sattui olemaan Suomessa ja aikatauluun sopi käynti Pyhtäällä", kertoi Esa Korjula Lentoposti.fi:lle. T.T.

Kauppalehden uutinen