KSML: Ilmavoimille tappio hallinto-oikeudessa henkilökunnan lentoedusta

Ilmavoimat_PIIlmavoimat hävisi kiistansa Helsingin hallinto-oikeudessa Verohallintoa vastaan vapaa-ajan matkustuksesta Ilmavoimien lentokoneilla, kertoo Keskisuomalainen. Päätös ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen, sillä Ilmavoimat valitti siitä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kiistassa on kyse Puolustusvoimien henkilökunnan mahdollisuudesta matkustaa kuljetus- ja yhteyskoneiden kyydissä ilman korvausta. Kyytin pääsee vain jos koneeseen on jäämässä vapaita paikkoja. Verottajan mukaan kyseessä on veronalaisen tulon mukainen etuus.

Ilmavoimien kuljetuslennot suunnitellaan ja toteutetaan Puolustusvoimien tai valtionjohdon tarpeiden mukaan. Vapaa-ajan matkustajista ei ole aiheutunut lisäkustannuksia Puolustusvoimille.

Puolustushallinnossa palvelevia sekä Puolustusvoimien henkilökunnan perheenjäseniä ja lähiomaisia on voitu kuljettaa matkustajina vapaa-ajallaan edellyttäen, että kuljetustehtävää suorittavassa lentokoneessa on tilaa. Tälläiset kuljetukset keskeytettiin toistaiseksi loppuvuodesta 2014 lähtien.

Keskisuomalaiselle lausunnon antaneen KHO:n tietopalvelupäällikön mukaan päätöksen saamiseen menee aikaa kuukausia.

KSML: Sotilaan perhe ei saa lentää ilmaiseksi armeijan koneella – Verottaja voitti kiistan Ilmavoimien edusta

Lue myös: