Kuuden ensimmäisen Interjetin Sukhoi SuperJet SSJ100 -koneen vakaajaongelmat korjattu

Interjet_SSJ100_Superjet_internationalMeksikolainen Interjet maadoitti joulukuussa yksitoista Sukhoi SuperJettiä koneen sivuvakaajaan liittyvien ongelmien takia. Nyt kuusi näistä koneista on korjattu ja palautettu lentokuntoon. Interjetin mukaan loput viisi koneyksilöä palaavat taivaalle vielä tammikuun loppuun mennessä.

Sukhoi Civil Aircraft (SCA) kertoo korjanneensa osan Interjetin 28. joulukuuta maadoittamasta yhdestätoista Sukhoi Superjet SSJ100 -koneesta. Puolet meksikolaisyhtiön SuperJet-laivastosta maadoitettiin joulukuussa havaittujen sivuvakaajan ongelmien takia.

Interjet ja SCA kertovat, että ensimmäiset kuusi konetta on saatu korjattua ja ne on palautettu lennoille 6. tammikuuta lähtien. SCA lähetti Meksikoon kaikkiaan 22 mekaanikkoja ja teknistä asiantuntijaa, jotka korjasivat ongelmakohdat yhdessä Interjetin mekaanikkojen kanssa. Viimeisetkin viisi konetta on määrä saada korjattua vielä tammikuun loppuun mennessä.

Korjaustoimet on tehty yhteistyössä Venäjän ilmailuviranomaisen Rosaviatsian ja Meksikon ilmailuviranomaisen kanssa.

Interjetillä on yksi maailman suurimmista SuperJet SSJ-100 -koneen laivastoista. Yhtiöllä on nykyisin 22 SuperJetiä, joista ensimmäisen se on vastaantottanut jo vuonna 2013. Interjet on lentänyt SSJ-100 -koneillaan yli 90 000 lentotuntia yli 75 000 lennolla.

SuperJet-koneiden lisäksi Interjetin laivastossa on 48 Airbusia. Kaikkiaan Interjet operoi päivittäin noin 300 lentoa.

Lue myös: