Sukhoi SuperJetit tarkastettu - lennot jatkuvat normaalisti

Sukhoi_Superjet_100_2Sukhoi Civil Aircraft (SCA) ja operaattorit ovat tarkastaneet kaikkien SuperJet SSJ-100 -koneiden vakaajat viranomaisvaatimusten mukaisesti. Selvitysten aikana löydökset varmistuivat koskemaan vain yhtä konetta ja lennot jatkuvat normaalisti.

Venäjän ilmailuviranomainen Rosaviatsia asetti Sukhoi Superjet SSJ-100 -koneet väliaikaiseen lentokieltoon sivuvakaajan murtumien takia 23. joulukuuta. SCA kertoi 27. joulukuuta tarkastaneensa kaikki koneyksilöt yhdessä operaattorien kanssa. Mitään systemaattista vikaa ei löydetty vaan ongelmien todettiin koskeneen vain yhtä koneyksilöä. Venäläis-eurooppalaisena yhteistyönä valmistettavan Superjetin lennot jatkuvat siis normaalisti.

Tehdyissä tarkastuksissa ja tutkimuksissa varmistui, että havaitti vika ei ole kriittinen ja osien kesto on varmistettu. Valmistajan mukaan turvamarginaalia on lähes kaksinkertaisesta mihinkään operatiiviseen rasitukseen nähden. SCA on jo julkistanut operaattoreille toimintaohjeen havaittuun ongelmaan ja se on otettu myös käyttöön.

Sukhoi SuperJet on suunniteltu ja testattu venäläis-eurooppalaisena yhteistyönä ja se täytää lentoturvallisuusstandardit myös EASA-maissa.

Lue myös: