Lakko Norjan lentokentillä vaikutti Norwegianin kesäkuun liikennelukuihin

Norwegian_cabinNorwegian lennätti yli 1,6 miljoonaa matkustajaa kesäkuussa, mikä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana edellisvuonna. Kesäkuun matkustajalukuihin vaikutti voimakkaasti turvallisuushenkilökunnan lakko Norjan tärkeimmillä lentokentillä.

Kesäkuussa Norwegian kuljetti 1 583 735 matkustajaa, mikä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Sekä kesäkuussa 2011 että 2010 Norwegianin matkustajamäärät kasvoivat voimakkaasti. Kesäkuussa 2012 Norjan tärkeimmillä lentokentillä ollut turvallisuushenkilöstön lakko aiheutti yhtiölle huomattavia matkustajamenetyksiä. Käyttöaste oli 77 prosenttia, mikä on neljä prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisvuoden kesäkuussa.

Norwegianin myymät henkilökilometrit (RPK) kasvoivat kesäkuussa 15 prosenttia ja yhtiön tarjoamat henkilökilometrit (ASK) 21 prosenttia.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että entistä enemmän matkustajia valitsi Norwegianin. Kuitenkin turvallisuushenkilökunnan lakko Norjassa aiheutti tilanteen, joka vaikutti vahvasti matkustajiimme tässä ja odotetusti sen vaikutukset näkyvän myös kesäkuun liikenneluvuissamme. Lensimme aikataulun mukaisesti, mutta matkustajamäärämme putosivat merkittävästi sekä liike- että vapaa-ajanmatkasegmenteissä, sanoo toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Yhtiö lensi viime kuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, ja näistä 86 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.