Lassi Nurila voitti radio-ohjattavien taitolennokkien F3A-luokan Euroopan mestaruuden

LassiNurilaLassi Nurila on voittanut Euroopan mestaruuden radio-ohjattavien taitolennokkien F3A-luokassa Espanjan Zamorassa. Nurila vei aiemmin elokuussa myös F3A-luokan Suomen mestaruuden.

Espanjan Zamorassa 21.–28. elokuuta käyty FAI:n radio-ohjattavien taitolennokkien Euroopan mestaruuskilpailut päättyivät niukalla yhden pisteen erolla suomalaisjuhlaan.

Kilpailu käytiin haastavissa olosuhteissa noin 650 metrin korkeudella merenpinnasta lämpötilan ollessa jopa 35 asteessa.

Kilpailussa lennettiin neljän päivän aikana alkukierrokset, joista jatkoon pääsi 20 parasta. Nurila selvisi jatkoon sijalla kaksi. Semifinaalista Nurila eteneni kymmenen joukossa jatkoon loppukilpailuun, jossa lennettiin ennalta tuntematonta ohjelmaa.

Voittaja ratkaistiin kolmen finaaliohjelman perusteella. Yhteenlasketuissa loppupisteissä Nurila (2987,60) jätti Sveitsin Sandro Mattin (2987,23) noin yhden pisteen päähän, jota seurasi noin seitsemän pisteen päässä itävaltalainen Gernot Bruckmann (2979,02).

Euroopan mestaruuksien joukkuekilpailussa Suomi oli sijalla 11. Joukkuekilpailun voitti Itävalta, toiseksi tuli Sveitsi ja kolmanneksi Espanja. Joukkueita oli yhteensä 14. Suomea edustivat Lassi Nurila ja Antti Aho-Mantila.

Lassi Nurila on kilpaillut RC-lennokeilla vuodesta 2002 lähtien. Urheilutoimittajain liitto palkitsi Nurilan parhaana ilmailu-urheilijana tammikuussa 2020 vuoden 2019 suorituksista.