Latvian hallitus hyväksyi airBalticin kehityssuunnitelman

Airbaltic_B757Latvian hallitus on 13.12.2011 hyväksynyt pääomituksen airBalticille mikä mahdollistaa yhtiön tulevaisuuden strategian ja laivastouudistuksen.

Martin Gauss, airBalticin pääjohtaja: “airBaltic esitteli kehityssuunnitelmansa hallitukselle ja hallituksen eilinen päätös mahdollistaa airBalticin kasvun tulevaisuudessa liiketoiminnan vakauttamisella. Tällä hetkellä airBaltic viimeistelee yksityiskohtaista liiketoimintasuunnitelmaa mikä sisältää laivastouudistuksen ja reittiverkostosuunnitelman.”

 

Ministeriö hyväksyi 82.5 MEUR pääomituksen yhtiöön. Hallitukselle esitetyssä suunnitelmassa airBaltic uudistaa laivastoaan ja operoi tulevaisuudessa kahdella konetyypillä – Bombardier Q400 Next Gen-potkuriturbiinikoneilla sekä Airbus 320 tai Boeing 737 New Generation-suihkukoneilla. Vuonna 2012 yhtiön laivastossa on 24 konetta. Uudistetulla laivastolla airBaltic operoi entistä kustannustehokkaammin, tarjoaa asiakkailleen edullisia lentohintoja ja lisää lentoja kysyttyihin kohteisiin Euroopassa, Lähi-Idässä, Venäjällä ja IVY-maissa.