Lennonjohtokiistan sovittelu jatkuu 27. helmikuuta

ATC_HEL_tyopiste_1Suomen lennonjohtajien yhdistyksen (SLJY) ja Palvelualojen työnantajien (PALTA) välistä työriitaa sovitellaan valtakunnansovittelijan johdolla seuraavan kerran 27. helmikuuta 2019. Molemmat osapuolet hakevat sopimusta eri keinoin.

Lennonjohtokiista nousi julkisuuteen joulukuussa 2018 lennonjohtajien ilmoittamien työtaistelutoimien eli ns. pistelakkojen käyttöönottojen myötä. SLJY:n jäsenet ovat olleet pistelakoissa eri puolilla Suomea tammikuusta 2019 lähtien. Nyt pistelakkoja on jo kuutena päivänä viikossa.

Työntantajaa eli ANS Finlandia edustava Palta on julkistanut jo kolmannen työsulun. Niistä seuraava alkaa hiihtolomaviikon lauantaina 23. helmikuuta ja päättyy maanantai-aamuna 25. helmikuuta. Viimeisin ilmoitettu työsulku kestää koko viikon ja alkaa 4. maaliskuuta. Tämä on ensimmäinen työtaisteluun liittyvä toimenpide, joka voi tuoda viiveitä lentoliikenteelle.

Kiistaa on soviteltu valtakunnansovittelija Vuokka Piekkalan johdolla. Lennonjohtajat ovat hylänneet kaksi esitettyä sovintoehdotusta. Nyt neuvottuissa on hiihtoloman mittainen tauko, ja seuraavan kerran osapuolet tapaavat lomalta palaavan valtakunnansovittelijan keskiviikkona 27. helmikuuta kello 12.

Kiistan kohteena olevan työehtosopimuksen piirissä olevia lennonjohtajia on noin 210. Neuvotteluita on käyty jo syksystä 2017 lähtien.

Lue myös: