Lentäjälakko peruu noin puolet Lufthansan kaukolennoista

Lufthansa_A380_pushLufthansan lentäjiä edustava Vereinigung Cockpit (VC) on ilmoittanut yhtiön kaukoliikennettä koskevasta lakosta tiistaille 8. syyskuuta. Lufthansa aikoo siitäkin huolimatta operoida noin 1500 lentoa suunnitellusti. Kaukolennoistakin operoidaan noin puolet.

Tuorein VC:n lakko koskee kaukoliikennettä tiistaina 8. syyskuuta kello 08.00 ja 23.59 välillä. Lufthansa kertoo peruneensa noin puolet kaikkiaan 170 kaukolennostaan lakon ajalta.

Saksalaisyhtiö kertoo operoivansa Frankfurtin, Münchenin ja Düsseldorfin hubeista kaikkiaan 90 kaukolentoa. Peruttuja kaukolentoja on 84. Lisäksi peruttujen lentojen listalla on joitakin paluulentoja koska liikenteen palautumista normaaliksi heti lakon jälkeen halutaan nopeuttaa. Lufhansa Cargo lentää lakon aikana normaalisti.

Lentäjäliiton ja Lufthansan välit ovat olleet tulehtuneet jo pitkään ja useat lakot ovat sotkeneet matkustajien suunnitelmia vuoroin lähiliikenteen ja vuoroin kaukoliikenteen osalta. Kiistassa on kyse mm. lentäjien eläke-eduista.

Lentäjät ovat vuosien varrella siirtäneet palkkaansa eläke-etuihin, joista työnantaja haluaisi kovasti luopua. Lentäjäliitto puolestaan pitää kiinni raskasta aikaero- ja vuorotyötä tekevien lentäjien mahdollisuudesta jäädä varhaiseläkkeelle.

Lufthansa lakkosivusto

Lue myös: