Lentokausi käynnistyy - DC-yhdistyksen Douglas DC-3 saapuu Helsinki-Vantaalle vappuaattona

DC3_ilmassa(Päivittynyt klo 13.38) DC-yhdistyksen operoiman historiallisen Aeron eli Finnairin ja Ilmavoimien entinen Douglas DC-3 -matkustajakoneen odotetaan saapuvan Helsinki-Vantaalle Tampereen kautta vappuaattona 30. huhtikuuta 2023. Lentokausi on avattu koelennolla sekä lentäjien tarkastuslennoilla Vaasassa. Tuttu tähtimoottoreiden ääni on siis jälleen pian kuultavissa myös pääkaupunkiseudun taivaalta.

Kolmosen lentokausi kännistyi huhtikuun lopussa onnistuneesti Vaasassa koelennolla sekä lentäjien tarkastuslennoilla. DC-yhdistyksen mukaan tavoitteena on lentää OH-LCH eli tutummin Hotelli Vaasasta Tampe
re-Pirkkalan kautta Helsinki-Vantaalle vappuaattona sunnuntaina 30. huhtikuuta 2023.

OH-LCH_290521Suunnitelmien mukaan lähtöaika Vaasasta kohti Tampere-Pirkkalaa olisi kello 13.00. Luvassa olisi tämän jälkeen yksi paikallislento Tampere-Pirkkalassa kello 15.00. Tämän jälkeen matka jatkuisi Helsinki-Vantaalle, jonne koneen arvioidaan saapuvan noin kello 17.30. Sääolosuhteet voivat vaikuttaa alkuperäiseen suunnitelmaan. 

Alkuperäinen aikataulu on viivästynyt Vaasassa ja reitillä vallitsevan sään seurauksena. Uudet arvioidut lähtöajat ovat: Vaasa - Pirkkala kello 16 jälkeen, Pirkkalan paikallislento kello 18 ja Pirkkala - Helsinki-Vantaa kello 19.

 

Helsinki-Vantaan lentoasema toimii kolmosen tukikohtana kahden edellisen lentokauden tapaan.

Vuoden 2023 aikana jäsenlentoja on suunniteltu toteutettavaksi Helsinki-Vantaan lisäksi ainakin Tampere-Pirkkalassa, Turussa, Immolassa, Vesivehmaalla, Nummelassa, Kymissä, Räyskälässä ja Hallissa. Suunnitelmissa on myös pidempiä lentoja, kuten lentoretket Maarianhaminaan Tallinnaan, Liepajaan, Pärnuun ja Riikaan.

DCry_80vuottaLentokaudelle on luvassa myös todellinen juhlalento, joka lennetään 21. heinäkuuta. Samaisena päivänä 75 vuotta aiemmin eli 21.7.1948 OH-LCH lensi ensimmäisen reittilentonsa Aeron väreissä reitillä Helsinki - Tampere - Vaasa. Juhlalento lennetään samalla reitillä, jonka lisäksi kone tekee pysähdyksen Jämijärvellä.

DC-yhdistys jakaa lentokaudella 2023 jäsenlennoille osallistuville myös 80-vuotisjuhlamerkin. Yhdistyksen käyttämä OH-LCH rakennettiin Douglas Aircraft Companyn tehtaalla Kalifornian Santa Monicassa, josta se valmistui jouluaattona 1942.
 
ADC3_suomii_1eron ja Finnairin käytön jälkeen OH-LCH siirtyi vuonna 1970 Suomen ilmavoimille, jossa lennot jatkuivat vuoteen 1985 saakka.  Airveteran Oy:n käyttöön kolmonen tuli 15.1.1986.  Se on edelleen OH-LCH:n omistaja, ja koneen lentotoiminnasta sekä operoinnista vastaa vapaaehtoisvoimin DC-yhdistys ry.
 
Päivitys kello 13.38: kerrottu sään aiheuttamista viiveistä ja uudesta aikataulusta. 
 
 Lue myös: