Lentoliikenneasiat esillä ministeri Bernerin Japanin ja Etelä-Korean vierailuilla

anne_bernerLiikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vierailee Japanissa ja Etelä-Koreassa 14.-18. marraskuuta. Yhtenä vierailuiden aihepiirinä ovat lentoliikenneyhteydet Euroopan ja Aasian välillä. Mukana vierailulla on myös Finnairin edustaja.

"Matkalla on useampia ministeritapaamisia ja niillä on agendalla lukuisia kysymyksiä. Euroopan ja Aasian välisten lentoyhteyksien edistäminen on yksi asialistan asioista", kertoo LVM:n  ylijohtaja Laura Vilkkonen Lentoposti.fi:lle.

Vierailun aikana lentoyhteyksistä keskustellaan sekä Japanissa että Etelä-Koreassa. Lentoliikenneasioista keskustellaan Japanissa mm. liikenneministeri Keiichi Ishiin kanssa ja Tokion kuvernöörin kanssa.

Ministeri Berner markkinoi matkallaan lentoja Helsinkiin mm. lyhimpänä reittinä Aasiasta Eurooppaan. Lentoliikenneasioissa delegaatioon kuuluu myös Finnairin markkinoille pääsystä ja ilmailupolitiikasta vastaava johtaja Lauri Tierala.

JAL_Finnair_1Lisäksi Berner tapaa muun muassa Japanin elinkeinoelämän keskusjärjestön Keidanrenin ja teknologiayritysten edustajia. Japanin-osuudella mukana on myös Finpron kokoama yritysvaltuuskunta. Matkan kohteina ovat Tokio, Nagoya ja Soul.

Etelä-Koreassa Berner vierailee maan infrastruktuuri- ja liikenneministeriössä sekä tiede- ja ICT-ministeriössä.

Finnair lentää nykyisin neljään kohteeseen Japanissa eli Tokioon, Osakaan, Nagoyaan ja Fukuokaan. Etelä-Koreassa Finnair lentää Souliin. Edellisten lisäksi Japan Airlines lentää Helsingin ja Tokion välillä.