Lentonäytösjohtaja Perttu Karivalo nousi lentonäytöskattojärjestö EAC:n hallitukseen

Karivalo_2021Suomalainen lentonäytösjohtaja ja järjestäjä Perttu Karivalo on noussut eurooppalaisten lentonäytösjärjestäjien, esiintyjien ja toimijoiden kattojärjestö European Airshow Councilin (EAC) hallitukseen. Karivalo on EAC:n hallituksen ensimmäinen suomalaisjäsen.

European Airshow Council edistää lentonäytösten turvallisuutta ja sen 15-jäseninen hallitus koostuu erilaisen taustan omaavista lentonäytösosaajista ja ilmailualan ammattilaisista.

Perttu Karivalo on johtanut Suomessa useita lentonäytöstapahtumia vuodesta 1997 alkaen. Viimeisin Karivalon kotimainen lentonäytös oli Helsingin Kaivari 21, joka järjestettiin keskellä koronaviruspandemiaa. Hänellä on kokemusta myös lentonäytösten johtamisesta ulkomailla kuten Puolassa, Itävallassa ja Turkissa. Kaikkiaan Karivalolla on kokemusta noin 20 lentonäytöksen organisoimisesta.

Keväällä 2018 Karivalo sai Britannian ilmailuviranomaisen lentonäytösjohtajan korkeimman Tier 3 -tason kelpuutuksen ensimmäisenä suomalaisena. Vuotta aiemmin  EAC palkitsi Karivalon alan arvostetuimmalla Chairman's Award -palkinnolla. Karivalo on ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on vastaanottanut kyseisen tunnustuksen.

Karivalo on ilmavoimien lentotehtävään sijoitettu reservin upseeri ja hänellä on FAA/EASA ansiolentäjän lupakirja ja lennonopettajakelpuutus. Vuosina 1999-2012 Karivalo työskenteli Ilmavoimien taitolentoryhmä Midnight Hawksien koordinaattorina, kommentaattorina sekä valokuvaajana.

Nykyisin myös Karivalon siviilityö liittyy ilmailuun ja hän työskentelee ruotsalaisen puolustusteollisuusvalmistaja Saabin Gripen & GlobalEye -järjestelmäkeskuksen kehityspäällikkönä Suomessa. Aiemmin Karivalo on työskennellyt mm. Finnairilla.

Päivitys 20.11. kello 10.39: Korjattu Tshekki Itävallaksi. 

 Lue myös: