LK: Finnair vähentää lentoja Kemiin - ilta- ja aamulennot loppuvat

Norra ATR 72Finnair on vähentämässä lentoja Helsinki-Vantaan ja Kemin välillä, kertoo Lapin Kansa. Finnair vähentää maaliskuussa aamulentojen määrää ja lopettaa ne huhtikuussa kokonaan. Kemin seudulla pelätään lentojen vähenemisen johtavan negatiiviseen kierteeseen.

Lapin Kansa kertoo Finnairin lopettavan Kemin aamulennon, joka on taannut matkustajille laajat jatkoyhteydet Helsinki-Vantaalta. Aamulentoja lennettäisiin Finnairin mukaan maaliskuussa 19. 26. ja 28. päivä. Samalla loppuu myös illan viimeisen koneen lennot Helsinki-Vantaalta Kemiin.

Finnairin Kemin lentoja on lennetty osaomistusyhtiö Norran ATR-koneilla. Niitä on viime aikoina korvattu enevissä määrin ulkopuolisten operaattoreiden ATR-koneilla. Syyksi Finnair on kertonut pitkittyneet koneiden huollot.

Myöhäisillan ja aamulentojen lopetuksen jälkeen Finnair lentää Kemiin edelleen kolmesti päivässä. Lentojen loppuminen vaikuttanee myös ANS Finlandin lennonjohdon aukioloaikoihin.

Kesällä 2017 Kemiin lennettiin myös Finnairin Airbus-koneilla, kun Oulun kiitotietä remontoitiin. Tuolloin Kemin lentoasemalle tuli merkittäviä kasvulukuja matkustajamäärissä.
Oulun lentoliikennealueiden remontin myötä Kemi-Tornion matkustajamäärät kasvoivat huimat 78,1 prosenttia.

Kemi-Tornion lentoasemalla oli tammikuussa 2019 kaikkiaan 5856 kotimaan matkustajaa. Edellisvuoden tammikuuhun nähden kasvua oli 12.3 prosenttia. Kansainvälisiä matkustajia ei ollut lainkaan.

Koko vuoden 2018 aikana Kemissä oli 65 004 kotimaan lentomatkustajaa. Edellisvuoteen nähden laskua oli 32 prosenttia, joka johtui siis lentoliikenteen palaamisesta Ouluun.

Lapin Kansa: Finnair lopettaa Kemin varhaisaamun lennot – "Tästä voi alkaa negatiivinen kierre", sanoo seutupäällikkö