LSG SkyChefissä ulosmarssi perjantaina

LSG_2Catering-yhtiö LSG SkyChefs Finlandin henkilöstöä on poistunut työpaikoiltaan 1. marraskuuta kello 13. Tästä syystä Finnair on joutunut yksinkertaistamaan tarjoilua lennoillaan. Yhtiö pyrkii yhteistyössä LSG SkyChefsin kanssa varmistamaan, että palvelu lennoilla olisi mahdollisimman sujuvaa ja laadukasta. Työnseisauksen kestosta ei ole toistaiseksi tietoa.

Tilanne LSG SkyChefs-yhtiössä kiristyi, kun työnantaja ilmoitti vaihtavansa työnantajaliittoa. Ilmailualan unionin IAU:n mukaan muutos aiheuttaisi 20-30 prosentin palkanalennuksen. Kaiken lisäksi LSG SkyChefsin omistaja ja IAU ovat eri mieltä kenen palveluksessa työntekijät ovat.

Erikoisruokavaliota noudattavien asiakkaiden kannattaa varautua mahdollisuuksien mukaan omin eväin, koska lennonaikainen tarjoilu on rajoitettua. Finnairin Lounge-palveluihin oikeutetuilla asiakkailla on mahdollisuus nauttia lämpimiä aterioita Helsinki-Vantaan loungeissa sekä snack- ja ateriapalveluita muiden asemien loungeissa.

Lennoilla on tarjolla vähintään vettä ja mehua. Lentokoneeseen ennakkoon tilattavien tuotteiden myynti, tax free -tuotteiden myynti ja sanomalehtien jakelu koneessa keskeytetään työnseisauksen ajaksi.

Finnairin kauko- ja lomalennoilla on normaali tarjoilu ja lennon aikaiset palvelut. Yhtiö pahoittelee työtaistelusta koituvaa haittaa.

Ruokaa ja juomaa voi ostaa lukuisista Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintoloista: Finavia: Ruokaa ja Juomaa

Lue myös: