Lufthansa ostaa 16 lentokonetta 2,1 miljardilla eurolla - paikataan osin uudempien koneiden toimitusviiveitä

Lufthansa_A320neoLufthansa jatkaa laivastonsa modernisointia ja tilaa mahdollisesti jopa 16 lisäkonetta. Saksalaisyhtiön konsernin hallitus vahvisti päätöksen kokouksessaan 7. toukokuuta . Koneiden toimitukset toteutuisivat vaiheittain vuoteen 2022 saakka. Investoinnin arvo on noin 2,1 miljardia euroa.

Lufthansan uusin konetilaus käsittää kaksi Boeing 777-300ER -kaukoliikennekonetta Swissille. Niiden toimitusten on määrä toteutua vuoden 2020 alkupuolella. Koneilla on määrä laajentaa reittiverkostoa.

Lufthansa Cargon tarpeisiin tilataan kaksi Boeing 777F -rahtikonetta. Niillä on määrä modernisoida rahtikonelaivastoa, kun nykyisiä MD11 -koneita poistuu käytöstä. Muutos parantaa polttoainetehokkuutta, vähentää päästöjä sekä yksikkökustannuksia.

Laajarunkokoneiden lisäksi Lufthansa-konsernin hallitus hyväksyi myös jopa 12 Airbus A320 -kapearunkokoneen hankinnan. Se sisältää kuuden nykyisen A320neo option muuttamisen vahvistetuiksi tilauksiksi vuoden 2022 osalta. Kun toimitukset on tehty ne korvaavat vanhempia koneyksilöitä konsernin lentoyhtiöissä.

Niiden lisäksi saatavuudesta riippuen tilausvaltuutus käsittää kuusi nykyistä A320ceo -konetta, jotka tulisi toimittaa kuluvan vuoden aikana Lufthansalle. Syynä ovat viivästyneet A320neo toimitukset.