Midnight Hawks lupaa juhlavuodelle kaikkien aikojen show’ta - uusia liikkeitä ja perinteinen rivisilmukka

ILMAVE_Midnight Hawks ryhmäkuva 2018_20180425Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks on aloittamassa esityskautensa. Juhlavuoden ohjelmisto sisältää tuttua pyöritystä, tuo takaisin nostalgisen liikkeen ja näyttää lentonumerossa jotain täysin uutta. Jo kolmatta kauttaan yhdessä lentävä ryhmä aloittaa kautensa Pirkkalan Sotilasilmailusta ammatti- ja intti tutuksi -tapahtumassa 15. toukokuuta.

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:n lennonopettajista koostuva Midnight Hawks lähtee kohti esityskautta nelisen kuukautta kestäneen lentoharjoittelun pohjalta. Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuonna ryhmä lupaa tarjota katsojille tiivistahtisen näytöksen, joka sisältää jotain täysin uutta Midnight Hawksien historiassa.

"Luvassa on sellaista, jota ei vielä Midnight Hawkseilla ole nähty. Mutta mitä, se paljastuu vasta näytöksessä, osaston johtaja", hymyilee kapteeni Marc Fuss.

HW100_maalaus_Ilmavoimat_isoMidnight Hawksien vuoden 2018 lentävään kokoonpanoon kuuluvat osaston johtaja kapteeni Marc Fuss, kapteeni Heikki Kankkio, kapteeni Vesa Loukko ja kapteeni Tapani Parvio.

Tiimillä on nyt alkamassa kolmas kausi samalla porukalla. Ryhmä on haluttu pitää samana juhlavuosien ajan, jotta tiimi hitsautuu yhteen. Yhteen pelaamista vaaditaan, sillä lentoliikkeet vaativat hienovaraista ohjausta ja vakaata kättä.

Osastoon kuuluvat myös valvoja majuri Timo Koskiniemi ja yliluutnantti Juho Tervahartiala. Koskiniemi on ollut aikaisemmin lentävässä kokoonpanossa, mutta huolehtii nyt maasta käsin esityksen sujuvuudesta ja turvallisuudesta sekä lentomuodoista. Tervahartiala on tuleva Midnight Hawksien taitolentäjä, joka tutustuu toimintaan ja vastaa esimerkiksi osaston esitysten selostamisesta.

SI_MH_riviEsitys on suunniteltu aikaisempien kausien pohjalta. Ohjelmistossa on sekä tiivislentoa että hajotusosio, jotka koostuvat tuttuun tapaan taidokkaista ja vauhdikkaista lentoliikkeistä. Lentokorkeutta on matalimmillaan 100 metriä, ja nopeus vaihtelee 200–800 km/h välillä.

"Tänä vuonna mukaan otettiin esimerkiksi rivisilmukka-liike, jota Midnight Hawks ei ole tehnyt pitkään aikaan. Luvassa on kaikkien aikojen show", lupaa Koskiniemi.

Ilmavoimat_MH_2017_ryhmaIlmavoimien taitolento-osasto tarjoilee katselijoille ennätysmäärän esiintymisiä kesän aikana. Kotimaan kauden kruunu on Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytös 16.–17.6. Tikkakoskella, ulkomailla ryhmä lentää esimerkiksi 24.–25.8. Radom Air Show’ssa Puolassa.

Seuraavaksi Midnight Hawks on mahdollista nähdä Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumissa 15. toukokuuta – sekä taivaalla että maassa.

"Edustamme maassa ja ilmassa. Saa tulla juttelemaan ja nykäisemään hihasta" vakuuttavat, Midnight Hawksin ohjaajajat.

Lue myös: