Mitsubishi MRJ aloitti ensimmäiset rullauskokeet

MRJ_rollout_2Japanin lentokoneteollisuuden ylpeyden aihe Mitsubishi MRJ -regionaali koneen rullauskokeet on aloitettu. Ensimmäinen koelentokone suoritti hitaan rullauksen kokeita Naoyassa 8. kesäkuuta.

 

MRJ-koelentokone liikkui rullauskokeissa ensimmäistä kertaa omien moottoreidensa voimalla. Kokeiden aikana varmistutaan koneen jarrutehoista sekä suuntaohjauksesta maassa hitailla nopeuksilla.

Mitsubishi Aircraft ja Mitsubishi Heavy Industries (MHI) tekevät läheistä yhteistyötä maakokeiden kanssa ja valmistelevat konetta kohti ensilentoa ja sarjatuotantoa. Koneen on määrä nousta ensimmäiselle koelennolleen kuluvan vuoden syys- tai lokakuussa.

Mitsubishi Aircraftin MRJ -koneperhe koostuu 70- ja 90-paikkaisista versioista. Valmistajan mukaan se tarjoaa uuden sukupolven koneena huomattavan paljon paremman polttoainetehokkuuden, vähentää päästöjä sekä lentomelua tämän päivän regionaalikoneisiin verrattuna.

Kaikkiaan valmistajalla on MRJ-koneista 407 tilausta tai sitoumusta. Niistä 223 on vahvistettuja tilauksia. Koneen ensiesittely tapahtui rollout-tilaisuudessa lokakuussa 2014.

Lue myös: