Mitsubishi MRJ myöhästynee jälleen

MRJFF_1Mitsubishi Aircraft Corporation ja Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ovat jatkaneet koelentoja ensimmäisellä MRJ90 -koelentokoneella. Koneen käyttöönottoon on kuitenkin luvassa jälleen viivästystä.

Mitshubishi MRJ90 -koelentokone nousi monien vaiheiden ja viideiden jälkeen taivaalle 11. marraskuuta. Koelentoja on jatkettu mutta valmistaja joutuu arvioimaan uudelleen koelento-ohjelman ja ensimmäisen toimituksen aikatauluja.

Mitsubishi Aircraft Corporation ja Mitsubishi Heavy Industries ilmoittivat arvioivansa tilannettaan ja tarkempia aikatauluja olisi luvassa vielä joulukuun aikana.

. Uuden MRJ:n ensimmäinen asiakas on japanilainen All Nippon Airways (ANA). Myös Japan Airlines on tilannut laivastoonsa MRJ-koneita. Ensimmäisiä toimituksia on odoteltu nykyisen aikataulun valossa tapahtuvaksi vuoden 2017 aikana.

Mitsubishi Aircraftin MRJ -koneperhe koostuu 70- ja 90-paikkaisista versioista. Mitsubishin MRJ on ensimmäinen japanilainen suihkumoottoreilla varustettu matkustajakone. Uutta matkustajakonetyyppiä ei ole suunniteltu Japanissa yli 50 vuoteen.

Lue myös: