Nahkahousut paukkuvat ensimmäistä kertaa Lufthansan Oktoberfest-lennoilla

lederhosen2_lufthansaNahkahousuisia stuertteja ja Dirndl-asuihin sonnustautuneita lentoemäntiä. Ei aivan normipalvelua, mutta tämän pääsee kokemaan muutamilla Lufthansan Münchenin Oktoberfestiä juhlistavilla lennoilla. Niillä matkustamohenkilökunta pukeutuu perinneasuihin, jotka liittyvät yhä suositummaksi kasvaneeseen müncheniläiseen kansanfestivaaliin.

Oktoberfest on todella merkittävä business Münchenissä. Sitä pidetään yhtenä maailman suurimmista juhlista ainakin kävijämäärien perusteella. Tänä vuonna Oktoberfestin ennustetaan vetävän jopa seitsemän miljoonaa oluen ystävää. Merkittävä osa heistä matkustaa paikalle muualta kuin Saksasta.

lederhosen4_lufthansaLufthansan mukaan Oktoberfest on Münchenin alueelle kuin viides vuodenaika. Yhtiö luonnollisesti haluaa olla mukana juhlimassa sitä. Kyseessä on perinne, ensimmäisen kerran Oktoberfest-asuihin matkustamossa pukeuduttiin jo vuonna 1957.

Lentoemäntien tämän vuoden Dirndlit on suunnitellut perinteisiin asuihin erikoistunut Angermaier Trachten. Kokonaisuudessa toistuvat Lufthansan värit sininen, keltainen ja valkoinen.

Vuoden uutuus on se, että ensimmäistä kertaa myös stuertit ovat saaneet perinteisen Lederhosen-nahkahousuasun. Siihen kuuluvat baijerilainen Janker-takki ja liivi. Solmioiden värit on sävytetty lentoemäntien Dirndleihin sopivaksi.

Asut on saanut miehistö, johon kuuluu kymmenen lentoemäntää ja kaksi stuerttia. Ensimmäinen lento tehtiin jo 21. syyskuuta New Yorkiin ennen Oktoberfestin alkua. Luvassa ovat vielä lennot Charlotteen Yhdysvaltoihin (28.9.) ja Hong Kongiin (3.10.).

lederhosen3_lufthansa

lederhosen1_lufthansa