Nokian uudet Lumiat tukevat Helsinki-Vantaan johdottomien latauspisteiden Qi-standardia

lumia_nokiaNokia esitteli keskiviikkona valtavan mediakohun myötä kaksi Windows 8 -käyttöjärjestelmän älypuhelinta. Uutena ominaisuutena Lumia 920 tukee suoraan akun johdotonta latausta, 820-malli tarvitsee vaihtotakakannen. Nokia käyttää Qi-standardia, jota hyödyntää myös suomalainen PowerKiss-yhtiö. Sen toimittamia johdottomia latauspisteitä on Helsinki-Vantaan lentoasemalla valmiina 108 kappaletta.

Johdoton lataus perustuu sähkömagneettiseen induktioon. Punaisella renkaalla merkittyjä PowerKiss-pisteitä on asennettu pöytiin ja tasoihin eri puolille Helsinki-Vantaan terminaaleja.

powerkiss2_finnaviaHyödyntääkseen näitä latausmahdollisuuksia on useimpien kännykänomistajien pitänyt tähän asti vuokrata tai ostaa tavallisen matkapuhelimen latauspistokkeeseen sopiva lisäpalikka. Sen avulla lataus on onnistunut langattomasti, mutta kovin käteväksi järjestelyä ei ole voinut kutsua.

Jos uudet Lumiat toisiaan toimivat Nokian lupaamalla Qi-standardin mukaisella tavalla, vastaisuudessa riittää että vain sijoittaa Lumia-puhelimensa tarkasti latauspisteen päälle.

Powerkiss-latauspisteitä on Helsinki Airportin nettisivujen mukaan ainakin Cafe Torissa, Restaurant & Deli Fly Innissä, Café Alvar A:ssa, Seasons restaurant & cafessa sekä Finnair Loungessa. +

 

PowerKiss-latauspisteet maailmalla