Norjalaisen lentokoulun Diamond DA42 NG putosi metsään - kolme menehtyi turmassa

PilotFlightAcademy_norjaNorjalaisen Pilot Flight Academyn kaksimoottorinen Diamond DA42 NG -koulukone (LN-PFM) on pudonnut metsään Norjassa 23. marraskuuta. Onnettomuudessa menehtyivät koulukoneessa ollut lennonopettaja ja kaksi lento-oppilasta.

Lento-onnettomuus tapahtui tiistaiaamuna 23. marraskuuta noin kello 09.10 paikallista aikaa Larvikin länsipuolella Telemarkin läänissä.

Pilot Flight Academy -lentokoulun koululennolla ollut kaksimoottorinen Diamond DA42 NG -kone (LN-PFM) ja kolmen hengen miehistö oli lähtenyt lennolle Sandefjordin lentokentältä Torpista.

Norjan onnettomuustutkintaviraston mukaan koulukone oli lentänyt useita ympyröitä 4000 jalan korkeudessa ja lopulta menettänyt korkeutta nopeasti. Koulukone putosi tiheään metsään ja syttyi tuleen. Kaikki kolme koneessa ollutta menehtyivät onnettomuudessa.

SIO_DA42_DACNorjan Sandefjordin lentokentällä Torpissa ja Tuvenin lentokentällä Notoddenissa toimiva Pilot Flight Academy on merkittävän kokoinen lentokoulu, joka kouluttaa ammattilentäjiä. Lentokoululla on noin 120 työntekijää ja 300 lento-oppilasta.

Samanlaisia Diamond DA42 -koneita on käytössä myös lentokouluilla Suomessa. Niitä käyttävät ainakin Suomen ilmailuopisto, Patria Pilot Training ja Aeropole.