Norse Atlantic Airways avaa lipunmyynnin maaliskuussa - kouluttaa lisää lentävää henkilökuntaa

Norse_787_GCKWSTransatlanttisiin halpalentoihin Norwegianin kaukolento-operaatioiden jalanjäljissä tähtäävä Norse Atlantic Airways aikoo avata lipunmyynnin maaliskuun 2022 loppuun mennessä. Longship-radiokutsulla lentävän yhtiön kaupallinen avauslento nousee ilmaan Oslosta vuoden 2022 toisella neljänneksellä ja määränpää on toistaiseksi vahvistamaton kohde Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä Norse Atlantic Airways kouluttaa lentäjiä ja käynnistää pian myös matkustamohenkilökunnan koulutuksen.

Norse_Larsen"Tulevat asiakkaamme ja tukijamme molemmin puolin Atlantin valtamerta tiedustelevat päivittäin koska avaamme lipunmyynnin, milloin aloitamme lennot ja mitä reittejä tarjoamme. Olemme innoissamme markkinoiden kiinnostuksesta ja voimme vahvistaa tavoitteemme avata lipunmyynti maaliskuun loppuun mennessä ja ensimmäinen lentomme nousee ilmaan vuoden 2022 toisen neljänneksen aikana", sanoi Norsen toimitusjohtaja Bjørn Tore Larsen.

"Viimeistelemme reittiverkostoamme ja ilmoitamme kohteet, kun lipunmyynti avautuu", jatkoi Larsen.

Norse_kohteetEnsimmäiset lennot nousevat ilmaan Oslosta ja myöhemmin myös Lontoosta sekä Pariisista.

Kohteet ovat Yhdysvalloissa ja esillä ovat olleet ainakin New York, Los Angeles sekä Miami ja muut kohteet Floridassa. Lennot käynnistetään pienellä kapasiteetilla, mutta niitä lisätään nopeasti kysynnän mukaan.


Runsaasti uusia lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa

Fly Norse -nimeäkin käyttävä yhtiö haki ensivaiheen operaatioihin 50 lentäjää, joiden koulutus on jo aloitettu. Hakemuksia näihin paikkohin tuli kaikkiaan yli 3000.

Ensimmäiset matkustamomiehistöt sijoitetaan Floridaan Fort Lauderdaleen ja ensimmäisten yli 400 lentoemännän ja stuertin koulutukset käynnistyvät lähiviikkoina. Matkustamomiehistöä sijoitetaan myös muihin kohteisiin operaatiomäärien kasvaessa.

Norse Atlantic Airways on solminut työehtosopimukset lentäjäliittojen sekä matkustamohenkilökuntaa edustavien liittojen kanssa Norjassa, Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.


Nyt neljä Dreamlineria ja pian jo viisitoista

Norsen laivastossa on jo tässä vaiheessa neljä Boeing 787 Dreamlineria, jotka on sijoitettuna Oslon Gardemoenin lentokentälle. Loput yksitoista Dreamlineria on määrä vastaanottaa tulevien kuukausien aikana.

Norse787_3Näistä 15 laajarunkokoneesta 12 on 787-9 -koneita ja kolme pienempiä 787-8 -koneita. Norse on kertonut aiemmin, että kaikki lentokoneet on määrä toimittaa sen käyttöön huhtikuuhun 2022 mennessä.

Norse Atlantic Airways on saanut lentotoimintaluvan Norjan ilmailuviranomaiselta joulukuussa 2021 ja Yhdysvaltain liikenneministeriöltä lupa tuli tammikuussa 2022.

"Uskomme transatlanttisen matkustuksen palaavaan täyteen vauhtiin pandemian jäätyä taakse. Ihmiset haluavat tutustua uusiin kohteisiin, vierailla ystäviensä ja perheidensä luona sekä tehdä liikematkoja. Norse tarjoaa houkuttelevia ja edullisia hintoja ympäristöystävällisillä Boeing 787 Dreamlinereilla", päätti Larsen.

Lue myös: