Norwegian lensi ensimmäisen lentonsa biopolttoaineella

Norwegian_engineNorwegian lensi 11. marraskuuta kautta aikojen ensimmäisen lentonsa biopolttoaineella. Norwegianin Bergenistä Osloon Boeing 737-800 -koneella lennetyn lennon polttoaineesta lähes puolet oli biopolttoainetta. Tämä vastaa 40 prosenttia pienempiä päästöjä kuin perinteistä polttoainetta käyttävien lentojen keskimääräiset päästöt.

Norjan ilmasto- ja ympäristöministeri Tine Sundtoft oli mukana tällä tärkeällä lennolla yhdessä Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjosin kanssa. Lento oli niin ikään kautta aikojen ensimmäinen biopolttoainelento Norjassa.

Merkittävä virstanpylväs – 40 prosenttia keskimääräistä pienemmät päästöt
Norwegianin uusi kone LN-NIF oli tankattu kestävällä biopolttoaineella, jonka päästöt olivat yhteensä 3 178 kilogrammaa, mikä on 40 grammaa matkustajakilometriä kohden. Vanhempien, perinteistä lentokonepolttoainetta käyttävien koneiden päästöt ovat 5 786 kilogrammaa tai 74 grammaa matkustajakilometriä kohden samalla matkalla.

"Olemme Norwegianissa erittäin innokkaita kehittämään ilmailusta entistä ympäristöystävällisempää. Meillä on selkeä tavoite vähentää CO2 päästöjä 30 prosentilla matkustajaa kohti aikavälillä 2008–2015. Uudet koneemme ovat ympäristötoimenpiteistä merkittävin", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

"Norwegianin laivasto on yksi uusimmista ja ympäristöystävällisimmistä Euroopassa. Tämä ei kuitenkaan riitä. Kestävä biopolttoaine on myös tärkeä toimenpide. Nyt Bergenistä Osloon lennetty biopolttoainelento on merkittävä virstanpylväs toimialalla, joka on yhdessä sitoutunut edistämään kestävän biopolttoaineen saatavuutta lentoyhtiöille."

Uuden teknologian sekä lentoyhtiöille suunnattujen, ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin tarkoitettujen investointikannustimien avulla Norwegianin haluaa myötävaikuttaa hiilineutraalin ilmailun syntyy ennen vuotta 2050.