Norwegian Q1: liikevaihto kasvoi 25 prosenttia viime vuoteen verrattuna -avainluvut tappiolle

NorwegianNorwegian (NAS) julkisti tänään ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen. Yhtiön koko liikevaihto oli 2,36 miljardia Norjan kruunua, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavalla neljänneksellä. Yhtiön liikevoitto oli -286 miljoonaa Norjan kruunua. Tulokseen vaikutti voimakkaasti öljyn hinnan nousu. Öljyn hinta oli 15 prosenttia korkeampi kuin viime vuoden vastaavalla tarkastelujaksolla, mutta tästä huolimatta Norwegianin käyttöön ottamien uusien ja entistä tehokkaampien lentokoneiden ansiosta yhtiö saavutti polttoainekuluissa huomattavia säästöjä.

Norwegianin matkustajamäärä oli ensimmäisellä neljänneksellä 3,6 miljoonaa, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Käyttöaste kasvoi 3 prosenttiyksiköllä 77 prosenttiin.

– Vuosineljännes on ollut haastava johtuen voimakkaasti nousseesta öljyn hinnasta. Tämän lisäksi ensimmäinen vuosineljännes on sesonkina heikompi. Olemme poistaneet käytöstä vanhempaa kalustoamme ja tästä on aiheutunut huomattavia kertaluonteisia kuluja. Lentokoneiden uusintaohjelmamme on kuitenkin investointi, josta yhtiölle on etua vuosiksi eteenpäin. Myönteistä vuosineljänneksellä oli se, että matkustajamäärämme jatkoi kasvuaan ja käyttöasteemme nousi, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Uudet koneet lisäävät kilpailukykyä

– Vaikka polttoaineen hinnat nousevatkin, olemme uusien ja kulutukseltaan tehokkaampien koneiden käyttöönoton ansiosta entistä kilpailukykyisimpiä, sanoo Kjos. Jo ensimmäisen vuosineljänneksen aikana tehokkaammat koneet toivat Norwegianille viime vuoden vastaavaan tarkastelujaksoon verrattuna 25 miljoonan Norjan kruunun säästöt.

 

1. vuosineljännes 2012, avainluvut (1. vuosineljännes 2011)

Matkustajamäärä: 3,65 miljoonaa (3,1 miljoonaa)

Liikevaihto: 2,36 miljardia Norjan kruunua (1,9 miljardia Norjan kruunua)

Käyttöaste: 77 prosenttia (74 prosenttia)

EDITBAR: -252 miljoonaa Norjan kruunua (-230 miljoonaa Norjan kruunua)

EDITBA: -497 miljoonaa Norjan kruunua (-430 miljoonaa Norjan kruunua)

EBIT: -575 miljoonaa Norjan kruunua (-495 miljoonaa Norjan kruunua)

EBT: -398 miljoonaa Norjan kruunua (-406 miljoonaa Norjan kruunua)

Liikevoitto: -286 miljoonaa Norjan kruunua (-293 miljoonaa Norjan kruunua)