Norwegian sopuun lentäjien kanssa - lakko peruuntuu

NorwegianNorwegian on päässyt sopuun yhtiön lentäjiä edustavan ammattiliiton Norwegian Pilot Union NPU:n kanssa. Lennot lentävät normaalisti aikatauluissaan ja uhannut lakko on peruttu.

Työehtosopimusneuvottelut venyivät lopulta yliajalle, kun mahdollisen lakon piti alunperin alkaa jo yöllä. Työehtosopimuksen solmiminen peruutti uhkaavan lakon.

"Molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä sopimuksen saavuttamiseen ja haluavat yhdessä katsoa eteenpäin ja rakentaa vahvan, kilpailukykyisen Norwegianin, joka turvaa työpaikat sekä ilmassa että maassa. Tärkeintä meille tänään on kuitenkin se, että voimme taata matkustajille sen, että lennot jatkuvat suunnitellusti", kommentoi Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Kiista koski Norwegianin lentäjiä Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Yhtiön Suomessa toimivat lentäjät on palkattu vuokratyöfirman kautta ja he eivät ole NPU:n jäseniä. Norwegian Air Shuttlella lentää Suomesta käsin noin 60 lentäjää. Suomen osalta lentäjät ovat lokakuussa 2013 perustaneet uuden Norwegian Air Shuttle Pilots’ Association Finland NASPA ry:n.