Norwegian tähtää uusille kaukoreiteille kapearunkoisella A321LR -koneella

A321-SHARKLET_NorwegianNEWNorwegian tilasi 30 uutta Airbus A321LR -konetta, jotka suorituskyvyltään sopivia pitkän matkan reiteille. Niiden avulla yhtiö voi aloittaa kapearunkoisella koneella kaukolentoja hyvinkin ohuilla reiteillä. Samalla Boeingin koneilla operoivasta Norwegianista tulee myös Airbus-operaattori

Airbus A321LR on viimeisin jäsen A320neo-koneperheessä. Koneen kantama on jopa 4000 merimailia (7400km), joka tekee siitä sopivan transatlanttisille reiteille. Suorituskyky mahdollistaa uusien lentoyhtiöiden siirtymisen kaukoliikennemarkkinoille sekä pääsyn entistä laajemmille markkinoille kohteisiin joihin voi operoida vain kapearunkoisella koneella. Ensimmäiset toimitukset alkavat vuonna 2019.

Norwegian on laajentanut toimintaansa voimakkaasti ympäri Eurooppaa ja se voisi operoida uusilla koneilla esimerkiksi Englannista Yhdysvaltoihin tai Espanjan tukikohdistaan Etelä-Amerikkaan sekä Skandinaviasta osaan Aasian kohteita.

"Uusi, vuonna 2019 saataville tuleva kapearunkone sopii erinomaisesta maailmanlaajuiseen laajentumissuunnitelmaalle sekä tulevaisuuden kaukoliikenneverkostoomme koneen kokoluokan, kantaman ja polttoainetehokkuuden takia", sanoin Norwegianin toimitusjohtaja Bjorn Kjos.

"A321LR on uusin kapearunkoinen konetyyppi markkinoilla ja se tuo merkittävää kustannusetua ja parantaa kilpailukykyä, jonka avulla voimme tarjota uudella koneella merkittävän määrän uusia kohteita", jatkoi Kjos.

Norwegianin 30 A321LR -koneen tilaus on jatkoa kesäkuussa 2012 allekirjoitetulle sopimukselle sadan A3210neo -koneen hankinnasta. Uusi sopimus vaihtaa 30 A320neo -konetta A321LR -koneisiin. Norwegianista tulee konetyypin ensimmäinen halpalentoyhtiöasiakas. Koneet tilasi Norwegianin tytäryhtiö Arctic Aviation Assets Ltd (AAA).

Norwegian vastaanottaa ensimmäiset kahdeksan A321LR -konetta vuoden 2019 aikana ja loputa 22 vuosien 2020 ja 2021 aikana. Koneet varustetaan 220 paikkaisella yhden luokan matkustamolla.

"Olemme hyvin iloisia, kun Norwegian valitsi A321LR -koneen, joka tarjoaa pisintä kantamaa kapearunkoisten markkinoilla", sanoi Airbusin John Leahy.

Lue myös: